Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio rajone girtos moters šunį perpjauta gerkle nuo mirties išgelbėjo taksistas

Panevėžio rajone esančiame Glitėnų kaime – žiaurus elgesys su gyvūnais. Nuolat girtos moters kieme aptikti du neprižiūrėti ir nemaitinti kelių mėnesių šunyčiai. Vienam jų buvo perpjauta gerklė. Šuo vaikščiojo vos judindamas galvą. Įspėjame: vaizdai gali šokiruoti.

Tapkite 15min.lt „Augintinių“ bendruomenės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE ir ateityje nepraleisite svarbiausių šios temos naujienų.

Panevėžietį taksistą Vytautą Matuliauską pribloškė vaizdas, kurį jis pamatė atvykęs į Krekenavos pašonėje esantį Glitėnų kaimą. Namo, kuriame gyvena nuolat gerianti motina su dukra, kieme buvo pririšti du jauni šunys. Vienam jų vietoje antkaklio buvo panaudota viela.

Taksi vairuotojas pastebėjo, kad viela vienam šuniui yra perpjovusi kaklą. Nieko nelaukdamas vyras nuėmė „antkaklį“ ir išlaisvino šunį. Nors taksistas bandė sudrausiminti augintinių neprižiūrinčią moterį, tačiau jai visi patarimai ir net grasinimai policija buvo nė motais.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Žiaurus elgesys su gyvūnais
Tomo Markelevičiaus nuotr./Žiaurus elgesys su gyvūnais

V.Matuliauskas apie pamatytus šokiruojančius vaizdus netrukus informavo Panevėžio gyvūnų globos draugiją. Buvo nuspręsta nedelsiant vykti į vietą ir be jokių skrupulų ir oficialių ceremonijų keturkojus iš moters atimti.

Bandžiau moteriai sakyti, kad pažiūrėtų į savo šunis, bet ji sakė, kad nėra kada, nes reikia daryti „pachmielą“.

„Kartą atvažiavau šiuo adresu pagal užsakymą atvežti maisto ir alaus. Vaizdas mane šokiravo. Bandžiau moteriai sakyti, kad pažiūrėtų į savo šunis, bet ji sakė, kad nėra kada, nes reikia daryti „pachmielą“. Pasižiūrėkite, kokia čia aplinka, kokia tvarka“, – sakė taksi vairuotojas.

Į įvykio vietą penktadienį ryte išskubėjo Panevėžio gyvūnų globos draugijos savanoris Justinas Stašys, taksi vairuotojas V.Matuliauskas ir 15min.lt žurnalistas.

Vos atvažiavus į kiemą automobilį pasitiko šuns lojimas. Matėsi prie būdos neaiškiu pavadžiu pririštas vienas šuo. Netrukus iš ūkinio pastato išsiūbavo ir dar vienas mažylis. Vos dviejų – trijų menėsių kalytei buvo perpjauta gerklė, įpjovimo gylis siekė net kelis centimetrus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Žiaurus elgesys su gyvūnais
Tomo Markelevičiaus nuotr./Žiaurus elgesys su gyvūnais

Netrukus abu šunys buvo uždaryti į transportavimo narvą ir įkelti į automobilį.

Pasibeldus į namų duris jų iš pradžių ilgai niekas neatidarė. Apėjus aplink namą buvo pastebėtas kalnas tuščių plastikinių alaus butelių. Galiausiai už durų kažkas subildėjo ir jas netrukus atvėrė visiškai girta 32-ejų metų šeimininkės dukra Laima Rupštavičiūtė.

Moteris buvo informuota, kad jos šunys yra išvežami, tačiau dėl to gyventoja nė kiek neišgyveno. Paklausta, ar dera taip elgtis su gyvūnais, moteris savo poelgiuose neįžvelgė nieko blogo. 

Tomo Markelevičiaus nuotr./Žiaurus elgesys su gyvūnais
Tomo Markelevičiaus nuotr./Žiaurus elgesys su gyvūnais

Alkani ir sužaloti šunys buvo maitinami virtomis bulvėmis arba kruopomis, tačiau tik tuomet, jei girta L.Rupštavičiūtė nepamiršdavo to padaryti.

Šeimininkė į mūsų vizitą reagavo ramiai, net nelabai suprato, kas vyksta. Juokėsi, gėrė alų.

„Ačiū taksistui, kuris parodė pilietiškumą. Jis pranešė, kad viename kieme yra kankinami šunys. Buvo pastebėta, kad vienas iš šunų pririštas vos metro ilgio laidu, o viela jam jau perpjovusi gerklę. Šeimininkė į mūsų vizitą reagavo ramiai, net nelabai suprato, kas vyksta. Juokėsi, gėrė alų. Ta moteris niekada neišsiblaivo, todėl jai šunų negalima laikyti“, – pasakojo Panevėžio gyvūnų globos draugijos savanoris J.Stašys.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Žiaurus elgesys su gyvūnais
Tomo Markelevičiaus nuotr./Žiaurus elgesys su gyvūnais

Netrukus šuo perpjauta gerkle jau buvo pas veterinarą Robertą Veikšą. Tokie sužalojimai šiam specialistui jau ne naujiena, mat praeityje yra buvę ir kur kas rimčiau sužalotų gyvūnų. Veterinaras nedelsdamas šuniui suleido narkozę sukeliančių preparatų ir ėmėsi darbo. Žaizda buvo išvalyta, kailis aplink įpjovimą nuskustas. Užmigęs šuo operacinėje praleido maždaug 20 minučių.

Bus stebima, ar ji nesumanys įsigyti kokio naujo gyvūno.

„Tai labai žiaurus elgesys su gyvūnu. Moteris turi būti griežtai baudžiama. Važiuosime pas tą moterį, kalbėsime, bus skirta bauda. Kalbėsime ir su seniūnija, prašysime, kad ji būtų kontroliuojama dažniau. Bus stebima, ar ji nesumanys įsigyti kokio naujo gyvūno“, –  tvirtino Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji veterinarijos gydytoja inspektorė Laima Šomkienė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Žiaurus elgesys su gyvūnais
Tomo Markelevičiaus nuotr./Žiaurus elgesys su gyvūnais

Susiuvus žaizdą abu gyvūnai buvo išvežti į Panevėžio gyvūnų globos draugiją. Vos kelių mėnesių šunyčiams bus ieškoma naujų šeimininkų. Tiesa, operuota kalytė dar turės kurį laiką pagyventi prieglaudoje, kad pasveiktų ir sutvirtėtų.

Panevėžio gyvūnų globos draugija tvirtina, kad jauni šuniukai itin greit suranda naujus šeimininkus ir ragina jau dabar kreiptis žmones, norinčius priglausti kurį nors iš prasigėrusios moters atimtų augintinių. Iki tol abu šuniukai bus paskiepyti, išgydyti nuo kirmėlių.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Žiaurus elgesys su gyvūnais
Tomo Markelevičiaus nuotr./Žiaurus elgesys su gyvūnais

Žiauraus elgesio su gyvūnais atvejis Glitėnų kaime sudomino Panevėžio maisto ir veterinarijos tarnybą.

Jei tyrimą pradės ir policija, gyvūnus kankinusiai moteriai gali būti paskirta bauda nuo 300 iki 500 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius