-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su žmonių pagalba jau kyla „SOS apartamentai“ – nauji namai beglobiams

Gyvūnų globos organizacija „SOS gyvūnai“, kaip ir kitos prieglaudos, kasdien sulaukia ne vieno skambučio dėl rastų, išmestų, atsisakomų naminių augintinių. Kad kuo daugiau ir kuo patogesnių priežiūrai vietų beglobiams galima būtų įrengti prieglaudos sklype Vilniuje, pradėtas ambicingas „SOS apartamentų“ projektas.
„SOS apartamentai" – pradedami statyti nauji namai beglobiams gyvūnams
„SOS apartamentai" – pradedami statyti nauji namai beglobiams gyvūnams / „SOS gyvūnai“ nuotr.

Šiuo skambiu pavadinimu įvardytos naujos patalpos, kuriose galės gyventi apie 50 gyvūnų, daugiausia šunų. Šiuo metu vien pagrindinėje prieglaudoje nuolat glaudžiasi virš 100 gyvūnų.

„Kasdien matau ir džiaugiuosi, kad šių metų rudens pradžioje prasidėjusios „SOS apartamentų“, statybos jau įsibėgėjo. Paruoštas įvažiavimas, išlieti ir apšiltinti pamatai ir netrukus jau bus pradėtos mūryti pastato sienos. Visi šie darbai nebūtų įmanomi be žmonių ir įmonių pagalbos, nes organizacija „SOS gyvūnai“ negauna nei valstybės, nei Europos sąjungos paramos. Dauguma mūsų lėšų projektams – iš paskirtų 2 proc. nuo GPM“, – priminė prieglaudos vadovė Ilona Reklaitytė-Mezenceva.

Pamažu daugėja tų, kuriems rūpi beglobių gyvūnų gerovė, ir naujos prieglaudos statybos sulaukia tiek pavienių žmonių aukų, tiek įmonių pagalbos.

Kol „SOS apartamentai“ bus pabaigti, laukia dar ilgas kelias. „SOS gyvūnų“ savanoriai aktyviai ieško paramos statybinėmis medžiagomis, stengiasi kuo plačiau visuomenėje paskleisti žinią apie prieglaudos statybas ir skatinti žmones prisidėti.

Projektas didelis – vien pamatams, sienoms, stogui, voljerams įrengti reikia apie 50 000 eur. O pradėjus pastato vidaus apdailos darbus, apšiltinimą, šildymo sistemos įrengimą suma dar išaugs.

Peržvelgus skaičius atrodo, kad tokie dideli projektai nevyriausybinėms organizacijoms sunkiai įgyvendinami, bet gera pradžia – jau pusė darbo. Šiuo metu „SOS apartamentams“ jau surinkta 12000 Eur paramos. „SOS gyvūnai“ nuoširdžiai dėkoja žmonėms, kurie aukoja prieglaudos statyboms pervesdami pinigėlius į organizacijos sąskaitą ar tiesiog atnešdami juos į prieglaudą.

„SOS gyvūnai“ nuotr./„SOS apartamentai" – pradedami statyti nauji namai beglobiams gyvūnams
„SOS gyvūnai“ nuotr./„SOS apartamentai" – pradedami statyti nauji namai beglobiams gyvūnams

Labai didelį indėlį į „SOS apartamentų“ statybas įnešė ir socialiai atsakingos įmonės. 

Nuveikta jau tikrai daug, bet dar daugiau darbų laukia priekyje. Pabaigus mūryti sienas laukia stogo įrengimas, pastato apšiltinimas, grindų betonavimas, katilo, kamino ir šildymo sistemos įrengimas, vidaus apdailos, elektros instaliacijos ir daugybė kitų darbų. Todėl parama „SOS apartamentų“ projektui vis dar labai labai reikalinga. „SOS gyvūnai“ kviečia nelikti abejingais ir padėti pastatyti naują prieglaudą beglobiams.

„SOS gyvūnai“ nuotr./„SOS apartamentai" – pradedami statyti nauji namai beglobiams gyvūnams
„SOS gyvūnai“ nuotr./„SOS apartamentai" – pradedami statyti nauji namai beglobiams gyvūnams

Paramos būdai:

Finansinė parama. VšĮ „SOS gyvūnai“, įmonės kodas 301536872, bankas „Swedbank“ AB, sąskaitos nr. LT837300010106209100, SWIFT/BIC kodas: HABALT22 

Parama medžiagomis. Reikalinga: mediena statybinėms konstrukcijoms, sienų ir stogo apšiltinimo medžiagos, stogo danga, gipsas, tinkavimo mišiniai, medžiagos kamino, grindinio šildymo sistemos įrengimui, katilas, vidaus apdailos medžiagos, klinkeris (ar kita išorės apdailos medžiaga), trinkelės, tvoros ir jų elementai ir t.t. Jei turite galimybę paremti medžiagomis, susisiekite su „SOS gyvūnais“ info@sos–gyvunai.lt, tel. +370 600 39525 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius