Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šunų muziejai: lankytinos vietos

Šunų muziejų yra visokių ir išsibarstę jie po visą pasaulį. Didžioji dalis tokių muziejų – tai nedidelės privačios kolekcijos, atsiradusios šunų veislynui skaičiuojant ne vieną savo veiklos dešimtmetį. Užsukę į mūsų krašto šunų veislynus, taip pat rastumėt nemažai relikvijų iš šunų parodų bei kitokių brangių kinologams dalykų.
Prancūzijoje veikiantis privatus šunų muziejus ir Labradoro retriverių veislynas „La sauvagette“
Prancūzijoje veikiantis privatus šunų muziejus ir Labradoro retriverių veislynas „La sauvagette“ / lasauvagette.free.fr nuotr.

Pirmasis viešas mūsų krašto šunų muziejus neseniai buvo atidarytas Palangoje. Jeigu šią vasarą nenuvyksite į pajūrį ir nepamatysite vienintelio Baltijos šalyse šunų muziejaus, galite pavaikštinėti po jį virtualiai: www.sunumuziejus.lt. Palangos šunų muziejaus steigėjai – sutuoktiniai Vida ir Vytautas Kusai.

Tačiau įspūdingiausios kinologinės kolekcijos sukauptos Berlyno ir Sent Luiso šunų muziejuose.

Vienas iš turtingiausių muziejų – Amerikos kinologų klubo Šunų muziejus: www.museumofthedog.org.

O štai Anglijoje, Lydso pilyje, veikia šunų antkaklių muziejus. Jame eksponuojama maždaug penkių šimtmečių šunų antkakliai.Šio muziejaus idėja gimė 1970-aisiais, jai pritarė Vestminsterio kinologų klubas. Netrukus prisidėjo Amerikos kinologų klubas ir iš Niujorko, kur ekponatams pritrūko erdvės, kolekcija buvo perkelta į Sent Luiso miesto Quenyy parke stūksantį senovinį pastatą.

Nereikėtų manyti, kad tai vien muziejus. Čia vyksta kinologiniai renginiai ir įvairios šventės, veikia restoranai, biblioteka. Muziejuje eksponuojama apie 700 originalių tapybos drobių, jau nekalbant apie kitas vertybes. Šunų tapytojai muziejui dovanoja paveikslus – didelė garbė matyti savo darbus šalia Edwino Landseero ir kitų meistrų.

Ilgametis šio muziejaus direktorius Williamas Secordas šiuo metu yra brangiausios Šunų meno galerijos savininkas. Galerija įsikūrė Niujorke, brangiame Manhatano rajone.

1986 m. didelis šunų muziejus buvo atidarytas Berlyne, Alt Blankenburgo gatvėje, 33-uoju numeriu pažymėtame name. Berlyno muziejuje galima rasti ir įžymių šunų iškamšų, ir kitokių retenybių.

Čia taip pat vyksta teminės parodos, įvairūs renginiai. Berlyno muziejaus inventorinės knygos liudija, kad sukaupta daugiau kaip 20 tūkst. šuniškų eksponatų.

Jau devyneri metai, kaip Austrijoje, Marienbergo vienuolyne, lankytojų laukia „Europos šunų muziejus“. Šis muziejus daugiausia eksponuoja tapybos darbus ir skulptūras, bet yra sukaupęs ir senųjų Europos šunų fotografijų kolekciją.

Šveicarijoje, Martigny miestelyje, restauruotame kariuomenės sandėlyje, veikia legendinis senbernarų muziejus. Muziejaus pirmame aukšte galima ne tik užkąsti ar įsigyti lauktuvių, bet ir pasidžiaugti tikrais senbernarais. Šunims čia įrengtos patalpos su išėjimu į muziejaus kiemą. Antrame aukšte – turtinga ekspozicija apie senbernarų veislę.

O štai Anglijoje, Lydso pilyje, veikia šunų antkaklių muziejus. Jame eksponuojama maždaug penkių šimtmečių šunų antkakliai.

Sankt Peterburge (Rusija) veikia du nedideli šunų muziejai. Vienas jų įsikūręs rašytojos Larisos Zbyševskos bute, kur pati muziejaus šeimininkė lankytojams pasakoja apie knygas, paveikslus ir kitus savo surinktus eksponatus. Kitas Sankt Peterburgo muziejus yra skirtas beglobiams šunims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius