Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkus pirmieji prisijaukino Rytų Azijos gyventojai

Švedijos universiteto KTH mokslininkai teigia radę papildomą įrodymą, kad dabartinių šunų protėviai kilo iš Rytų Azijos, rašoma scienceblog.com.
Vilkas
Vilkas / Photos.com

Dr. Peteris Savolainenas patvirtina, kad Azijos regionas piečiau nuo Jangdzės upės buvo pagrindinis ir greičiausiai vienintelis regionas, kuriame gyvenę žmonės prisijaukino vilkus.

Genetiniai ir elgesio tyrinėjimai aiškiai rodo, kad šunys išsivystė iš vilkų, tačiau niekada iki galo nebuvo aišku, kur prasidėjo prijaukinimo procesas.

P.Savolainenas ir doktorantas Mattiasas Oskarssonas dirbo kartu su Kinijos kolegomis analizuodami šunų patinus visame pasaulyje. Maždaug pusę genofondo turėjo viso pasaulio šunys, tačiau visa genų įvairovė rasta tik minėtame regione.

P.Savolainenas neigia kitas teorijas, sakančias, kad vilkai buvo prijaukinti Artimuosiuose Rytuose. Jis esą dar nematęs ir pats neradęs jokio ženklo, rodančio, kad pirmieji vilkai galėjo būti prijaukinti būtent ten.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius