-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zoologijos sodo gyventojus nuo karščio gelbėjo Kauno ugniagesiai

Ketvirtadienio popietę Lietuvos zoologijos sode vyko gyvūnų nuo karščio atvėsinimo akcija. Gelbėti zoologijos sodo gyventojus nuo Lietuvą užklupusios itin aukštos temperatūros atvyko ugniagesiai gelbėtojai.

Kol daugelis gyventojų skundėsi pastarąsias savaites besilaikančiais prastais, nevasariškais orais, zoologijos sodo darbuotojams ir jo gyventojams jie buvo kone idealūs. Gyvenimas zoologijos sode sulėtėjo Lietuvą užklupus dideliems karščiams, kurie apsunkino gyvūnų prižiūrėtojų darbą bei pačių zoologijos sodo gyventojų būvį, jie tapo vangesni bei tingesni. 

Norėdami atvėsinti gyvūnus ir pagelbėti jiems lengviau įveikti vasarišką kaitrą, darbuotojai jų gardus laisto šaltu vandeniu. Atvėsinti gardus vandentiekio vandeniu užtrunka. Todėl pagalbos kreiptasi į Kauno ugniagesius. Paprastai žmones gelbėjantys ir ugnį malšinantys vyrai jau ne pirmą kartą padeda gyvūnams, jų gyvenamąją aplinką gausiai apliedami šaltu vandeniu. Po tokios atvėsinimo procedūros gyvūnai gali mėgautis atvėsinta žeme ir atsigaivinti balose.

Per karščius sunkiausia arktiniams gyvūnams

Ne visiems gyvūnams dideli karščiai sukelia bėdų. Zebrai, žirafos ir kiti iš Afrikos kilę gyvūnai su aukšta temperatūra susidoroja daug lengviau už kitus zoologijos sodo kaimynus. Sunkiausiai alinančius karščius atlaiko zoologijos sode gyvenantys arktiniai gyvūnai: vilkai, snieginiai leopardai ir turintys storus kailius. Liūtės bei tigro voljerai per dieną laistomi net kelis kartus. Šiems gyvūnams itin sunku atlaikyti didelį karštį dėl jų storo kailio.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Zoologijos sodo gyventojai gaivinami vandeniu
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Zoologijos sodo gyventojai gaivinami vandeniu

Nuo karščio gelbsti ne tik vanduo, dalis žvėrių maistą gauna sušaldytą į ledą. Tokiu neeiliniu užkandžiu galėjo pasidžiaugti ruonis Kajus, kuris pietums gavo lede šaldytų žuvų tortą, o netoliese gyvenančios beždžionės mėgavosi ledais iš šaldytų vaisių, jogurto ar uogienės. 

Ugniagesiai: „Gyvūnams kaip ir žmonėms reikia pagalbos“

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 4-sios komandos viršininko pavaduotojas Evaldas Raižys paklaustas, kaip ugniagesiai reaguoja į tokią neeilinę užduotį, atsakė, kad jų komanda į kiekvieną darbą žiūri atsakingai. Jie yra pasiryžę padėti ne tik žmonėms, bet ir gyvūnams. Per šią zoologijos sodo gyventojų atvėsinimo akciją ugniagesiai išliejo apie 4 kubus šalto vandens, kuris padėjo gyvūnams lengviau išgyventi šią karštą vasaros dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius