Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zoologijos sodo lankytoją šokiravo po tuščią baseiną šliaužiojantis ruonis

Besilankydamas Kauno zoologijos sode kaunietis pastebėjo, jo nuomone, „skaudų vaizdelį“. Vienintelis sodo ruonis Kajus sunkiai šliaužiojo po jam skirtą tuščią baseiną.
Ruonis Kauno zoologijos sodo tuščiame baseine
Ruonis Kauno zoologijos sodo tuščiame baseine / Skaitytojo nuotr.

Susijaudinusį lankytoją ėmė raminti Kauno zoologijos sodo spaudos atstovė Neringa Kirijenkaitė. Pasak jos, galbūt daugelis nežino, tačiau didžiąją laiko dalį ruoniai praleidžia sausumoje. Jie ir miega sausumoje. O naujagimiai ruoniukai pirmus mėnesius netgi neina į vandenį, – turi išmokti plaukti kaip ir žmonės.

Didžiąją laiko dalį ruoniai praleidžia sausumoje. 

„Tiesiog dukart per savaitę baseine turime pakeisti vandenį. Išbėgti jis išbėga greitai. Tačiau prisipildo tik per 12 valandų. Šį tarpsnį ir užfiksavo sodo lankytojas. Ruoniai – ne žuvytės. Jie puikiai gyvena ir sausumoje. Pasportuoja netgi, kol nėra vandens. Zoologijos sode dirba specialistai. Jie žino, ką daro“, – ramino N.Kirijenkaitė.

Zoologijos sodo darbuotoja teigia, jog informaciniai pranešimai, kad nereikia jaudintis pamačius tuščius baseinus, išplatinti. Bet, matyt, ne visi atkreipia dėmesį.

„Reiks gal kokį tentą baseine statyt, kol vanduo bus prileidinėjamas. Kad žmonės nesijaudintų“, – teigė Kauno zoologijos sodo spaudos atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius