Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 12

Kalėdų stebuklas: dingusį šunį Vilniaus prieglaudoje šeimininkai surado daugiau nei po metų

Ne veltui sakoma – Kalėdos stebuklų metas. Neseniai tuo įsitikino Vilniaus pakraštyje įsikūrusios Tautmilės prieglaudos savanoriai ir vilnietė Janina. Su sūnumi atvykusi išsirinkti naujo šeimos nario, Janina išvydo savo daugiau nei prieš metus dingusią ir visų mirusia laikytą kalytę Čiolę. Tiesa, ji buvo kitokia, nei ją atsimena šeima – per metus laiko šuo neteko vienos kojos.
Čiolė-Akela vėl su savo šeimininke
Čiolė-Akela vėl su savo šeimininke / Tautmilės prieglaudos nuotr.

2015 spalį Čiolės šeimininkai svečiavosi vienkiemyje esančioje sodyboje, Molėtų rajone. Tuo metu aplinkiniuose miškuose vyko medžioklė. Vidury nakties, užuodusi arti esantį laukinį žvėrį, Čiolė išsmuko į lauką ir nulėkė paskui.

Kitą dieną, pasitelkus į pagalbą aplinkinių sodybų gyventojus, buvo išmaišytas visas miškas, vėliau apvažinėtos Molėtų, Lentvario ir Vilniaus prieglaudos, kalytės ieškota ir „Grindoje“. Nei skelbimai internete, nei paieškos miškuose nedavė rezultatų, tad viltis, jog Čiolė gyva ir sveika, sparčiai silpo.

Daugiau nei po metų Janina pasiryžo iš prieglaudos išsirinkti naują šeimos draugą. Internete žiūrėdama šunų nuotraukas, ji buvo nusprendusi pasiimti Tautmilės prieglaudos senbuvę, kuri išoriškai priminė Čiolę.

Tačiau kai moteris apsilankė prieglaudoje ir jau pažindinosi su naująja šeimos nare, į prieglaudą iš pasivaikščiojimo grįžo draugiškoji Akela. Trikojis šuo puolė prie moters ir jos sūnaus. Tai buvo jų Čiolė, tik jau be kojos, kurią greičiausiai prarado medžiotojo kilpoje.

Į prieglaudą ji pateko iš Paberžės rajono, kuomet savanorė pastebėjo po kaimą lakstantį ir niekam nereikalingą trikojį šunį.

Janina sako, kad vilčių, jog jos šuo dar gyvas, ji jau nebeturėjusi. O dabar ji šypsosi ir džiaugiasi, kad gyvenimas ir vėl toks pats, koks buvo prieš metus – Čiolė nepamiršo savo įpročių, taisyklių ir žaidimų. Na, gal tik kiek ramiau pasitinka grįžtančius namo šeimos narius, nes šokinėti su trimis kojomis šiek tiek sunkiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius