Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 15

Kokio plyšio pakanka katei pasprukti, arba ką užfiksavo šeimininkų palikta vaizdo kamera (atnaujinta liepos 23 d., video)

Tikriausiai visi esate girdėję teiginį, kad jei katė pro siaurą plyšį prakiša galvą, tai sugebės pralįsti ir visa. Jeigu tik girdėjote, dabar galite ir pamatyti tai savo akimis.
Didysis katytės Gilės pabėgimas, užfiksuotas vaizdo kamera
Didysis katytės Gilės pabėgimas, užfiksuotas vaizdo kamera / Kadras iš šeimininko Lauryno filmuotos medžiagos

Ištikimi 15min.lt skaitytojai jau pažįsta šią likimo nelepintą katytę. Apie ją rašėme ne kartą. Tai ta pati nelaimėlė, kurią birželio pradžioje Vilniuje, Naujininkuose, žiauriai sužalotą ir gangrenuojančia kojele savo globon paėmė Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyriaus savanoriai. Manoma, kad katytė susižalojo įkliuvusi į piktavalių paspęstą kilpą (istorijos pradžią skaitykite čia).

LGGD nuotr./Nuskriausta katytė
LGGD nuotr./Taip Sintija-Gilė atrodė iš karto po to, kai pateko į gelbėtojų rankas.

Katytei buvo atlikta operacija, amputuota viena letenėlė. Po to mažylė ne vieną savaitę buvo gydoma veterinarijos klinikoje (istorijos tęsinį skaitykite čia). Kai ji sustiprėjo, LGGD Vilniaus skyriaus savanoriai pradėjo Sintijai (tokį laikiną vardą jai davė gelbėtojai) ieškoti namų, nes be vienos letenėlės ji nebegali grįžti į jai įprastą laukinį gatvės gyvenimą.

Netrukus po to, kai 15min.lt išpublikavo antrą straipsnelį apie Sintiją, katytės istorija patraukė vilniečio Lauryno dėmesį. Patraukė tiek, kad jis nusprendė suteikti baltakailei namus, tapti jos šeimininku.

Savo pirmuosius įspūdžius ir katytės, kurią naujieji šeimininkai (greičiausiai – ir pirmieji jos gyvenime) pervadino Gile, nuotykius Laurynas aprašė savo tinklaraštyje. Pacituosime tik vieną sakinį: „Tiek įspūdžių atnešusio savaitgalio nebuvo seniai.“ Čia galite patys perskaityti visa kita, taip pat pamatyti vaizdo įrašą, kaip į naujokę reagavo šeimininkų kalytė Rugė.

Tačiau tai buvo tik pradžia. Kitas įrašas Lauryno tinklaraštyje vadinasi „Didysis pabėgimas“. Cituojame ištisai. Kalba autentiška.

„Saulėta diena, todėl balkonai atidaryti. Laikas vesti Rugę pasivaikščioti. Nuojauta kužda, kad bejėgė katytė, kuri visą dieną guli bananų dėžėje, moka vaikščioti. Be to, nebuvome matę savo katės visu ūgiu, taigi paliekam prieš narvą įjungtą filmuojantį fotoaparatą.

Grįžtam namo. Prieinam prie narvo. Jis tuščias! Achtung achtung, nes balkonai atidaryti, o katės nei kvapo (nu ok, buvo, nes pakakojo į kraiko dėžutę). Živilė su mano sese bėga tekinos į lauką, o aš šukuoju namus.

Po dešimties minučių paieškų ir dėl nervų prarastų maždaug 5 gyvenimo metų, tiesdamas ranką link batų, išgirdau šnypštelėjimą. Lengvas atodūsis. Atšaukiam paieškos komandas, organizuojam žvėries perkėlimą.“

Vaizdo įrašo peržiūra atskleidė, kad Gilė paspruko pro 5 centimetrų plyšį tarp narvelio virbų. Dabar jis, pasak šeimininko Lauryno, jau užtaisytas – apraišiotas laidu.

VIDEO: Didysis pabegimas | The great escape.wmv

Dabar naujųjų Gilės šeimininkų laukia daug laiko ir kantrybės pareikalausiantis darbas – prisijaukinti laukinukę katytę. Lieka palinkėti, kad draugišką gelbėtojų ranką ir širdies gerumą pajutusi mažylė kuo greičiau patikėtų, kad galima pasikliauti ir žmonėmis. Bent kai kuriais iš jų.

Papildyta liepos 23 d. Atpildo už gerumą ilgai laukti netenka. Gilės šeimininkas Laurynas nufilmavo ir savo tinklaraštyje paskelbė vaizdo įrašą, kurį tikėjosi padaryti geriausiu atveju po kokio pusmečio. Pažiūrėkite patys:

VIDEO: Progresas | Progress.wmv

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius