Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 30

Per 300 kg sveriantis lokys rusų šeimoje gyvena kaip visateisis narys

„Daily Mail“ savaitgalį savo skaitytojams pristatė šeimą iš Rusijos, kurioje gyvena didžiulis rudasis lokys. Daugeliui tai buvo tikras atradimas, net ir daliai Rusijos žiniasklaidos, kuri citavo Didžiosios Britanijos leidinį, tačiau per 300 kg sveriantis lokys Stepanas besidomintiesiems žinomas jau seniai.
Lokys Stepanas Svetlanos ir Jurijaus šeimoje gyvena jau beveik du dešimtmečius.
Lokys Stepanas Svetlanos ir Jurijaus šeimoje gyvena jau beveik du dešimtmečius. / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.
Temos: 3 Meška Rusija Lokys

„Daily Mail“ neišvengė faktinių klaidų. Nurodė, kad Stepanas sveria tik 300 svarų (136 kg), nors šeimininkai savo augintinio interneto tinklalapyje nurodo daugiau nei dvigubai didesnę žvėries masę. Neteisingai nurodytas ir amžius – vietoje 20-ies – 23 metai. Šiaip ar taip, Stepanas yra vidutinio amžiaus. Rudieji lokiai laisvėje išgyvena iki 30-ies, o nelaisvėje – net iki 50 metų. Atsistojusio ant užpakalinių kojų Stepano ūgis siekia 2,20 metro.

Stepanas Svetlanos ir Jurijaus šeimoje gyvena jau beveik du dešimtmečius. Dresuotojų šeima mažą trijų mėnesių lokiuką kažkada aptiko viename turguje, į kur jį buvo atvežę vietos medžiotojai. Mažylis buvo rastas taigoje pasimetęs nuo motinos ir labai suvargęs.

Kaip tikina šeimininkai, Stepanas yra visiškai naminis, niekada per savo gyvenimą nėra parodęs agresijos nei jų, nei kitų žmonių atžvilgiu. Svetlanos ir Jurijaus šeimoje jis gyvena taip, kaip šuo ar katė daugelio namuose: sėdi vakarais ant sofos ir žiūri su šeimininkais televizorių, ėda kartu prie vieno stalo ir labai mėgsta glostymus ir glamones.

VIDEO: Lokys Stepanas

Per dieną Stepanas suėda apie 25 kg žuvies, daržovių ir kiaušinių. Didžiausias jo skanėstas – kondensuotas pienas.

Savo išlaikymui Stepanas užsidirba pats. Jis vaidino ne viename kino ir televizijos filme, dalyvavo įvairiose fotosesijose. Stepano pasirodymą darbo ar šeimos vakarėlyje gali užsisakyti kiekvienas. Jau minėtame tinklalapyje nurodomas telefonas, kuriuo reikia skambinti užsakovams. Tiesa, tokių pasirodymų kaina nėra nurodoma.

VIDEO: Fotosesija su Stepanu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius