Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 01

Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko: namuose jau įsteigėme gyvūnų prieglaudą!

Nors šokėjai ant ledo Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko paskendę darbuose, užsiėmę dalyvavimu televizijos projektuose, o metų pabaigoje organizuoja tradicinį „Liepsnojantį ledą“ Lietuvoje, tačiau užimtumas jiems netrukdo rūpintis beglobiais gyvūnais. Margarita apgailestauja, kad Rusijos žmonės lengva ranka į gatvę išmeta savo augintinius, o dauguma kovotojų už gyvūnų teises tik bando pasipelnyti iš gaunamos paramos.
Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas
Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

– Jūsų meilę benamiams gyvūnams įrodo visas būrys iš gatvės išgelbėtų kačių ir šunų – kiek jų pavertėte laimingais augintiniais?

Margarita: Dabar auginame šešis šunis ir penkias kates. Visi jie neturėjo namų, o mes juos priglaudėme. Vieną kalytę pamatėme partrenktą gatvėje – sustoję žmonės nešė ją nugaišti į kelkraštį, kad dar kartą kas nors jos nepervažiuotų. O mes pasiėmėme, ilgai ieškojome gydytojo, nes niekur nenorėjo jos priimti, bet galiausiai radome ligoninę. Joje ji praleido tris savaites, jai padarė operaciją, bet gydytojai mus tikino, kad ji – laukinė ir dar partrenkta – niekada nepripras prie žmonių. Tačiau mūsų namuose ją pasitiko kiti šunys, su kuriais ji, kad ir sunkiai paeidama, greitai susidraugavo. Iki šiol ji šlubuoja, tačiau yra puikus naminis šuo. Apskritai – benamiai šunys yra nuostabūs, nes jie labai protingi, prieraišūs ir visada tau dėkingi...

Gaila, bet Rusijoje yra labai didelė beglobių gyvūnų problema, nėra jokio įstatymo, kuris apsaugotų gyvūnus. Šiuo laiku ypatingai padaugėjo pabėgusių šunų – žmonės ėmė nesivarginti jiems uždėti antkaklių, todėl jei šunys pabėga, taip juos ir palieka gatvėje.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas

– Kaip tiek augintinių telpa jūsų namuose ir kas jais rūpinasi, kai jūs išvykstate dirbti?

Margarita: Jie kol kas gyvena dvejuose namuose – mūsų ir šalia gyvenančių mano tėvų. Po mūsų persikraustymo į savus namus iš tėvų, gyvūnais dar nepasidalijome. Nors kartais pavargę tėvai pasako: „Išsivežkite juos, kiek galima su jais vargti!“, bet kai pradedame konkrečiai kalbėti, kuriuos augintinius pasiimti, išgirstame: „Oi, ne – šito tai neatiduosime! Šito irgi!“ (Juokiasi) Todėl, kai mes dirbame, tėvai prižiūri juos visus.

– Ar nekyla minčių stengti gyvūnų prieglaudą Rusijoje?

Povilas: Namuose mes jau ją įsteigėme... (Juokiasi)

Margarita: Tokių minčių buvo, aš dalyvavau mitinge už gyvūnų teises ir supratau, kokia tragiška padėtis Rusijoje. Nepaisant to, kad yra daug žmonių, kurie nori beglobiais rūpintis ir steigti prieglaudas, dauguma jų tik bando pasisavinti pinigus, kurie skiriami gyvūnų priežiūrai, kastracijai ir pan. Šiam reikalui reikėtų burti žmones, kurie pasiruošę atiduoti savo pinigus ir laiką, o ne iš to uždirbti. Kol ši sistema nepasikeis, kažką gero padaryti yra per daug sudėtinga.

O dabar žmonės susirenka kovoti už gyvūnų teises ir šunų gynėjai susipyksta su kačių mylėtojais: šunų gynėjai šaukia: „Nunuodyti visas kates!“, o kačių – „Nunuodyti šunis!“ Kažkoks absurdas! Todėl nesinori dalyvauti tokioje nesąmonėje.

Povilas: O tu už ką sirgai? (Juokiasi)

Margarita: Aš norėjau nunuodyti visus tuos gynėjus... (Juokiasi) Žmonės turi užsiimti tuo, kuo tiki.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius