Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 10

Skaivos šunys pasirodys Pasaulinėje taksų parodoje

Žurnalistės, renginių bei televizijos ir radijo laidų vedėjos Skaivos Jasevičiūtės didžiausias vasaros atostogų užmojis išsipildys jau kitą savaitę – ji kartu su savo taksiukais išvyksta į Prahoje vykstančią pasaulinę taksų veislės šunų parodą. Taksiukų ten bus per kelis tūkstančius, ir Skaiva tikina, kad renginys – džiaugsmas ir gyvūnams, ir šeimininkams.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / BFL/Laimučio Brundzos nuotr.

Paklausta, kaip sugalvojo dalyvauti parodoje, Skaiva atsakė: „Su jais ir šiaip keliaujame per visą Europą, o tokios šventės nesinorėtų praleisti. Taksų pasaulyje tai – vienas didžiausių įvykių. Susitiksiu su tais taksų šeimininkais, su kuriais iki šiol bendravau tik per „Facebook“ ar šiaip internete, pamatysiu šuniukus, kuriuos kol kas pažįstu tik iš nuotraukų. Patiems šuniukams bus didžiulė atrakcija. Galbūt kalių šeimininkai pamatys mano patinus, o gal aš pamatysiu geras kales ir kada nors ateity mūsų šunys galės „susituokti“, – pasakojo ji. Skaiva atviravo ateityje žadanti įsteigti taksų veislės šunų veislyną, tad galimos jos šuniukų poros jai – itin aktualios.

Skaivos šunys tarptautinėse parodose jau yra pasižymėję – štai taksiukas Rišelis tituluotas Lietuvos ir Estijos jaunimo čempionu, Versalis – visų Baltijos šalių jaunimo čempionas, Paryžius – mažylių kategorijos čempionas. Parodose nedalyvauja tik vyriausiasis Marselis – jis dėl standartų neatitikimo neturi tokios galimybės, tačiau noriai palaiko kitus šuniukus. Į Pasaulio taksų veislės šunų parodą Skaiva ruošiasi važiuoti kartu su kitais Lietuvos taksų mylėtojų klubo nariais, Prahą pasiekti ji žada automobiliu.

Paklausta, ar nenorėtų auginti katino, Skaiva tikino mylinti visus gyvūnus, tačiau šunys jai – artimesnio charakterio: „Žinot, yra sakoma, kad egzistuoja žmonės „šunininkai“ ir žmonės „katininkai“. Aš nieko neturiu prieš kates, man visi gyvūnai yra labai geri, gal tik vorų truputėlį bijau. Pasirenki gyvūną labiau pagal savo charakterį – man patinka eiti su šunimis pasivaikščioti, man patinka juos dresuoti. Katę irgi galima išdresuoti, tačiau tai – kas kita“, – teigė ji.

Taksus mergina augina nuo vaikystės, pirmąjį šuniuką Skaivai padovanojo tėvai, kai ji buvo aštuonerių. „Dabar mano aistra šunims labai išlindo į viešumą – tai į laidą kokią nusivedu, tai į vakarėlį“, – neregėtą šuniukų populiarumą mėgino paaiškinti Skaiva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius