Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalytė Laisvė (nuotraukos, video)

Ši pūstauodegė gražuolė yra visiškai sveika, sterilizuota, jai šešeri metai. Kaip ji atrodo ir ką ji moka galite pamatyti filmukuose apie Laisvę.
Kalytė Laisvė
Kalytė Laisvė / „SOS gyvūnai“ nuotr.

Laisvės istorija skaudi bet laiminga. Ji gyveno su gera moteriške, kuri ja labai rūpinosi, mylėjo ją... jos abi buvo tikros draugės, neatskiriamos kūmutės... abi dalindavosi sofute bei vaišindavosi kotletukais... Ši idilė tęsėsi ne vienerius metus... kiek? O kas gi skaičiuoja laiką, kai gyveni rojuje? Tačiau atsitiko didelė nelaimė ir šeimininkė sunkiai susirgo, skubiai buvo išvežta į ligoninę... o toliau viskas klostėsi panašiai kaip knygoje „Baltasis Bimas – juodoji ausis“... kažkokie svetimi žmonės, kelionė automobiliu... mirties tvaikas... bet Laisvė netikėjo, kad ją gali kažkas nuskriausti – juk niekam nieko blogo nepadariau...

Kalytei tik per plauką pavyko išvengti mirties. Būtent tuo metu, kai mūsų gelbėtojos iš „Grindos“ traukė vieną bėdžių, ši šunytė buvo atvesta užmigdyti. Nesusilaikė savanorės palikti jos likimo valiai, ir nors jau visiškai nebebuvo vietų naujiems nelaimėliams, kalytė atvyko pas mus. Negalima būtų sakyti, kad Laisvė buvo išduota, tiesiog, taip susiklostė aplinkybės ir ji liko be namų, be šeimininkų... Tačiau iš tos baimės ir netikėtumo nesuprato, kad yra išgelbėta ir kad jai suteiktas šansas pradėti laimingą gyvenimą iš naujo.

Prieglaudoje kalytė ilgai liūdėjo ir nieko neprisileido, ji vis žvalgėsi aplink, laukdama šeimininkės, o ypač jos dėmesį patraukdavo įvažiavusi į kiemą mašina... Atrodė jos širdis plyš... Po intensyvių paieškų, kas galėtų pakeisti jos senuosius namus, deja, nieko neatsirado... o vieno pasivaikščiojimo metu merginos ją paleido nuo pavadėlio ir tą akimirką gimė naujas, meilus ir visiškai linksmas šuo, pabėgęs nuo visų vidinių kančių (todėl buvo pasiūlyta pavadinti ją Laisve :)). Po truputį kelios savanorės prisijaukino kalytę, o vėliau Laisvė neapsakomai prisirišo prie Ilonos ir visur ją lydėjo, jos vienos teklausė (ypač mėgo su Ilona važinėti automobiliu).

Visą laisvės istoriją rasite globėjos parašytame dienoraštyje.

Laisvė rodo ką moka:

VIDEO: Dovanojamas suo rodo ka moka

Laisvė šmirinėja po namus – grakšti poniutė visur apeina ir vėl įsitaiso ant šildomų grindų:

VIDEO: Dovanojamas suo vaikstineja

Dabar Laisvė gyvena pas laikiną globėją, kuri ją savanoriškai prižiūri bei labai ja rūpinasi. Tačiau Laisvė labai norėtų turėti savo namus ir mylintį šeimininką.

Norintys priglausti Laisvę, gali paskambinti į „SOS gyvūnai“ prieglaudą arba rašyti info@sos-gyvunai.lt (www.sos-gyvunai.lt).

Ilona – 8 603 33100
Goda – 8 683 69502

Jei norėtumėte apsilankyti bei susipažinti su globojamais gyvūnais ar prisidėti prie kasdieninės gyvūnų priežiūros, labai prašome prieš tai susitarti dėl tinkamo laiko.

Vien per praėjusius metus „SOS gyvūnai“ komanda išgelbėjo šimtus beglobių gyvūnų ir surado jiems šiltus namus. Jų istorijas rasite www.sos-gyvunai.lt gelbėjimo dienoraščiuose. Kviečiame ir Jus prisijungti prie neabejingųjų ir tapti mylinčio gyvūno mylinčiais šeimininkais.

Daugiau „SOS gyvūnai“ dovanojamų šunelių nuotraukų ir aprašymų rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius