Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimai: valyk namus kaip profesionalas

Žmonėms, nors kartą į namus pasikvietusiems profesionalius valytojus, gali kilti klausimas: „kaip jie tai padaro?“. Namai žvilga, nors laiko sugaišo kelis kartus mažiau, nei reikia tvarkantis jums. Atsakymas paprastas – organizuotumas ir nusiteikimas darbui. Patikėkite, net ir jūs valydami svetimus namus apsisuktumėte kur kas greičiau. Štai keletas paprastų patarimų, kaip į ruošą pažvelgti profesionalo akimis.
Nenutraukite pradėtų darbų – tai suryja laiką.
Nenutraukite pradėtų darbų – tai suryja laiką. / 123rf.com

Susidarykite sąrašą. Profesionalai valytojai visuomet iš anksto žino, kokius darbus turės atlikti. Juk kviesdami specialistus į namus bent iš vakaro jiems praneštumėte, ko tikitės. Susidarykite darbų užduotis – ką norite nuveikti per valymui skirtą dieną. Padarykite sąrašą iš anksto ir griežtai jo laikykitės.

Profesionalai laiko veltui nešvaisto. Įvairūs darbo ritmą blaškantys dalykai – pats baisiausias sėkmingo rezultato priešas. Be jokios abejonės, prisėsti kambaryje ir perrūšiuoti senus žurnalus yra kur kas labiau viliojantis darbas nei šveisti apsinešusias dušo kabinos sieneles, tačiau taip elgdamiesi kažkam pritrūksite laiko. Rekomenduojame net išsijungti telefoną, elektroninį paštą ir, žinoma – socialinio tinklo „Facebook“ paskyrą. Atsiriboti nuo aplinkos padės ausinukas su jums patinkančia muzika ar audioknyga.

Profesionalūs valytojai į darbą su vaikais nevaikšto. Jei tik įmanoma, valykite namus tuo metu, kai juose kuo mažiau žmonių. Išveskite vaikus į darželį, pas draugus, senelius. Galiausiai – liepkite antrajai pusei išsivesti vaikus pasivaikščioti į miestą. Vienu metu būti aukle ir sėkmingu valytoju – neįgyvendinama užduotis.

Žinokite, kad profesionalai valyti atvažiuoja į aptvarkytus namus ir iškart imasi darbo. Iš vakaro pereikite visus kambarius, surinkite ne vietoje išmėtytus daiktus. Susirinkite visas reikalingas priemones į vieną vietą, kad ryte nebereikėtų ko nors ieškoti.

Valydami neškitės visas valymo priemones iš vieno kambario į kitą. Taip yra kur kas patogiau ir efektyviau, nei kaskart ko nors prireikus bėgti į vonią. Beje, tų priemonių neturi būti labai daug. Daugelis valiklių yra universalūs ir tinka visokiems paviršiams. Be to, beveik viską galima nuvalyti paprasčiausiu muiluotu vandeniu.

Nenutraukite pradėtų darbų – tai suryja laiką. Jei valote langus ir nusprendžiate prie to paties pavalyti dulkes, jūs turėsite kažkur padėti vienas valymo priemones, tuomet pasiimti kitas, o pabaigus dulkių valymą, vėl grįžti prie langų. Taip dirbdami užtruksite kur kas ilgiau nei pabaigdami vieną darbą ir tik tuomet imdamiesi kito.

Profesionalai žino, kiek laiko turi užduočiai pabaigti. Nusistatykite galutinį terminą ir jūs. Stenkitės dirbti kuo efektyviau ir kiekvieną savaitę vis pagerinti savo rezultatą. Taip pat nepamirškite, kad sunkiai dirbant priklauso 10–15 minučių pertraukėlė įpusėjus darbų sąrašą. Jokiu būdu ne dažniau ir ne ilgiau.

Galiausiai – profesionalams valytojams už darbą mokama. Galbūt ir nepriversite antrosios pusės atverti piniginės ir už namų tvarkymą sumokėti rinkos kainomis, tačiau leiskite sau ką nors malonaus. Tai gali būti prabangesnio šokolado plytelė, naujas žurnalas vakaro skaitiniams, apsilankymas baseine ar, paprasčiausiai, vakaras vonioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius