Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdinės dovanos, kurias galite sukurti patys

Siūlome dvi idėjas, kurios galėtų tapti mielomis kalėdinėmis dovanomis.
Sniego rutulys
Sniego rutylys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Augintinis – kristalas

Artėjant Kalėdoms pramogai ar dovanai galite užsiauginti vario sulfato (mėlynų) arba druskos (baltų) kristalų. Pamažu ant vilnonio siūlo augantys kristalėliai labai patiks turintiems kantrybės suaugusiems ir vaikams.

Dienraščio „15min“ nuotr./Mėlynas kristalas
Mėlynas kristalas

Kristalams prireiks: druskos arba vario sulfato (galima įsigyti prekybos centre „Senukai“ ar kitoje sodo prekių parduotuvėje), vilnonio siūlo, pieštuko ar pagaliuko pririšti siūlą ir sąvaržėlės.

Paruošimas: išlankstykite sąvaržėlę ir susukite ją į rutuliuką. Pro tarpelius prakiškite vilnonį siūlą ir pririškite. Kitą siūlo galą pritvirtinkite prie pieštuko vidurio. Į stiklinę įberkite 3–4 valgomuosius šaukštus vario sulfato (ar druskos), užpilkite apie 200 ml verdančio vandens. Jei visas vario sulfatas ištirpo, įberkite daugiau, kol jis nebetirps ir ant dugno formuosis nuosėdos. Pieštuką padėkite ant stiklinės, o kitą siūlo galą įmerkite į paruoštą tirpalą. Po šios procedūros pastatykite stiklinę į saugią vietą – ten, kur netrikdytų vario sulfato garai. Pirmieji kristalai ant siūlo turėtų pasirodyti po dienos, su kiekviena diena jie augs.

Pasaka sniego rutulyje

Miniatiūrinę Kalėdų pasaką sniego rutulyje šiemet susikurkite patys. Svarbiausia  – tinkama užpildo medžiaga ir kokybiškas hermetikas.

Savajam sniego rutuliui pasirinkti galite kokį tik norite indelį – apvalų, skirta birioms kruopoms, nuo kūdikių maisto ar tiesiog įprastą stiklainį su sandariu dangteliu.

Savajam sniego rutuliui pasirinkti galite kokį tik norite indelį – apvalų, skirta birioms kruopoms, nuo kūdikių maisto ar tiesiog įprastą stiklainį su sandariu dangteliu.

Pasinaudodami karštų klijų pistoletu ar akvariumams skirtu sandarikliu ant vidinės dangtelio pusės sukurkite savojo sniego rutulio istoriją. Galite klijais priklijuoti iš anksto nusipirktą ar savo sukurtą figūrėlę: dažniausiai tai būna angelai, Kalėdų Senelis, namukai. Tiesa, figūrėlė turėtų būti tokia, kuri nuo sąlyčio su vandeniu nenubluktų.

Kai figūrėlė prie dangtelio priklijuota, į indą pripilkite vandens ar kūdikiams skirto aliejaus. Aliejus galbūt tinka labiau, mat „sniegas“ jame kris lėčiau. Pagaminkite savo pasakos sniegą iš susmulkinto balto kiaušinio lukšto, o jei norite, pridėkite ir blizgučių. Atsargiai užsukite dangtelį su priklijuota figūrėle ir užsandarinkite indą. Štai ir gimė jūsų sniego rutulys, kurį dar galite papuošti kaspinu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius