Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kurioje namų vietoje geriausia statyti Kalėdų eglutę?

Daugeliui žmonių kalėdinis periodas būna išties nervingas – planuojame, kur ir kaip švęsime Kalėdas, ką dovanosime savo artimiesiems, ir svarstome, kaip tam neišleisti pernelyg daug pinigų, juk savo biudžetą turi kiekvienas.
Kalėdų eglutė
Kalėdų eglutė / 123rf.com nuotr.

Vis dėlto pati gražiausia ir šilčiausia Kalėdų tradicija yra eglutės puošimas – šis darbas (o gal malonumas) suartina visą šeimą, o pastatyta ir papuošta žaliaskarė namams įkvepia Kalėdų dvasios. Tačiau ar kada nors susimąstėte, kurioje namų vietoje geriausia statyti eglutę? Daugelis žmonių veikiausiai ją įspraudžia tiesiog ten, kur yra vietos ar kur ji gražiausiai atrodo.

Tuo tarpu Rytuose kilusios fengšui filosofijos specialistai rekomenduoja Kalėdų eglutę statyti tik tose namų vietose, kur ji galėtų aktyvuoti gerąją energiją ir saugoti namus nuo įvairiausių nelaimių, mat trikampė Kalėdų eglutės forma fengšui filosofijoje simbolizuoja turtą ir sėkmę, praneša fengshui.about.com.

Senovės kinai tikėjo, kad žmogų supanti aplinka ir daiktai turi būti harmoningi ir subalansuoti, tik taip, gyvenant vienovėje su gamtos energijomis, gyvenimas natūraliai atvers socialinių, finansinių ir kitų galimybių. Juk sveika erdvė teikia sveiką energiją, o sveika energija teikia sveiką gyvenimą. Trumpai tariant, mūsų išorinis ir vidinis pasauliai yra susiję ir nuolat veikia vienas kitą.

Atsižvelgti į fengšui filosofiją itin svarbu ir šventiniu laikotarpiu, mat harmoninga ir subalansuota namų aplinka jums leis atsipalaiduoti ir pasidžiaugti šiuo nuostabiu švenčių sezonu.  

Kaip parinkti tinkamiausią vietą Kalėdų eglutei?

Norėdami nuspręsti, kur statyti Kalėdų eglutę pagal fengšui filosofiją, visų pirma turėtumėte pasidaryti savo namų „žemėlapį“: nusipieškite itin tikslų savo namų planą ir naudodamiesi matlankiu padalinkite jį į sektorius pagal pasaulio šalis: šiaurė, pietūs, rytai, vakarai, pietryčiai, pietvakariai, šiaurės rytai, šiaurės vakarai – tai vadinamieji bagua (arba energijos) taškai. Fengšui filosofijoje šie 8 namų taškai yra neatsiejamai susiję su tam tikromis žmogaus gyvenimo sritimis, pakeitus vieną iš jų, galite pakeisti ir savo gyvenimą.

Kaip nustatyti bagua taškus, žiūrėkite vaizdo įraše (anglų k.):

VIDEO: How to Define Your Bagua: The Feng Shui Energy Map

Jeigu jau nusipaišėte savo namų fengšui žemėlapį, beliko išsirinkti tą namų vietą, kuri simbolizuoja jūsų trokštamus dalykus. Jūsų namai bus užpildyti sveikatos ir šeimos gerovės jei eglutę pastatysite rytinėje namų vietoje, būsite turtingi ir jums seksis, jeigu eglutę statysite pietrytinėje namų dalyje, turėsite gerą reputaciją ir šlovę, jei eglutė stovės pietinėje namų dalyje.

Vienoje iš šių trijų vietų pastatyta Kalėdų eglutė jūsų namams atneš harmoningą energiją, tačiau tai dar nereiškia, kad žaliaskarės negalite statyti kitose namų vietose, šiuo atveju tiesiog reikėtų atsižvelgti į eglutės dekoracijų spalvas. Jeigu eglutę statote kitose namų vietose, ją puoškite tokiomis spalvų gamomis:

Šiaurė (simbolizuoja karjerą) – puoškite vandens ir metalo elementų spalvomis (mėlyna, pilka, juoda arba balta)

Šiaurės rytai (simbolizuoja savo asmenybės puoselėjimą) – puoškite ugnies ir žemės elementų spalvomis (raudona, rožine, geltona ar įvairiais žemės atspalviais)

Pietvakariai (simbolizuoja meilę) – taip pat rekomenduojama eglutę puošti  ugnies ir žemės elementų spalvomis

Vakarai (simbolizuoja kūrybingumą) – puoškite žemės ir metalo elementų spalvomis (pilka, žemės spalvų tonais, balta)

Šiaurės vakarai (simbolizuoja bendravimą, kontaktų užmezgimą) – taip pat rekomenduojama eglutę puošti žemės ir metalo elementų spalvomis

Centrinė namų vieta (Širdis) – galioja tos pačios taisyklės, kaip ir šiaurės rytų bei pietvakarių namų vietoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius