Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorius Valentinas Masalskis: mes pasimetėme tarp daiktų, bet yra, kas džiugina

Galime liūdnai konstatuoti, kad žmonės visiškai sumaterialėjo, pasimetė tarp daiktų, bet dabar toks laikmetis, tinklalapiui LRT.lt sako vienas iškiliausių šalies teatro ir kino aktorių Valentinas Masalskis. „Tačiau mes tampame geresni, socialesni. Mes pradedame rūpintis tuo, kuris gyvena už sienos, už tvoros. Tai svarbiausia“, – mano V.Masalskis.
Nacionaliniame dramos teatre Valentinas Masalskis susitiko su savo gerbėjais
Valentinas Masalskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mūsų Kalėdos turi ryšį su pagonybe – trumpiausia diena, kai vyksta virsmas ir dienos pradeda ilgėti. Krikščionybė – sociali, vargšų religija. Tai religija, kuri rūpinasi nuskriaustaisiais. Todėl šios šventės asocijuojasi su švara, atvirumu, nebijojimu atsiverti kitam ir jį išgirsti. Ne veltui Kūčios yra šeimos, suartėjimo šventė, savo nuoskaudų ir nelaimių pripažinimas“, – pažymi aktorius.

Pašnekovas įsitikinęs, kad nors mūsų visuomenė yra materiali, ji gerėja, tampa sociali, žmonės rūpinasi tais, kurie gyvena šalia mūsų, ir tai esą svarbiausia.

„Materialėjimas – totalus, bet dabar toks amžius. Man labai patinka Marko Aurelijaus pasakymas, kad pasaulis trokšta daryti tai, kam lemta atsirasti. Galime liūdnai konstatuoti, kad žmonės pasimetė tarp daiktų, bet aš manau, kad mes turime ne su tuo kovoti, o tai pripažinti“, – svarsto aktorius.

Vaikystės Kūčios bei šv. Kalėdos aktoriui siejasi su rimtimi, stalu, susikaupimu, dvasine švara, kuri tokia pati švari kaip sniegas, kai tik jis pradeda snigti. „Tai pabuvimas kartu, šventės, per kurias neprisigeriama, nepersivalgoma, bet pasikalbama“, – kalba aktorius.

To visiems LRT.lt skaitytojams V. Masalskis ir linki – dvasinio atsinaujinimo, švaros, sveikatos bei idėjų. „Norėčiau, kad pamatytume ir tą artimą žmogų, gyvenantį už sienos“, – priduria aktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius