Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

A.Pogrebnojus šventėms rekomenduoja upėtakį druskos patale

Aleksandras Pogrebnojus
Adriano Radway nuotr. / Aleksandras Pogrebnojus
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Prieš metus pasirodžiusios kulinarinės knygos „Virtuvės kauko receptai“ autorius, žinomas dizaineris Aleksandras Pogrebnojus žiemos šventėms siūlo pagal savo receptą pasigaminti žuvies patiekalą įmantriu pavadinimu „Oncorhynchus mykiss jūros periodo druskos patale“.

„Žvejoju dažnai, todėl maloniausia ruošti savo paties sugautą žuvį. Nors šioje nuotraukoje atrodo, kad žuvis priešistorinė ir iškasta paleontologų, bet patikėkit – ši fosilija valgoma ir net labai skani“, – užtikrino A.Pogrebnojus.

Monikos Požerskytės/Pix studija nuotr./A.Pogrebnojaus gamintas upėtakis druskos patale

M.Požerskytės/Pix studija nuotr./A.Pogrebnojaus gamintas upėtakis druskos patale

Keturių žmonių kompanijai skirtam patiekalui reikės: 1,5–2 kg upėtakio arba lašišos, dviejų citrinų sulčių, dviejų kiaušinių baltymų,  100 gramų sviesto, daug stambios jūros druskos, juodųjų pipirų, pusės čili pipiro, krapų, petražolių, Provanso žolelių.

„Ką šviežio ir kvapnaus rasite, tas tiks“, – apie prieskonius šiam patiekalui kalbėjo A.Pogrebnojus.

Išskrostą upėtakį arba lašišą reikia įdėti į kepimo skarda, į žuvies vidų sudėti nepjaustytas žoles, maltus ir nesmulkintus pipirus, smulkintą čili pipirą, supilti citrinos sultis ir sviestą. Tuomet išmaišius kiaušinių baltymus jais aplieti žuvį. Galiausiai žuvį reikia užpilti jūros druska taip, kad ją visiškai uždengtų.

Viską kepti teks apie 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Žuvis baigs kepti tada, kai druska ims ruduoti. Išėmus kepinį iš orkaitės druskos plutą reikia nuimti (sulaužyti) labai atsargiai, kad nepribyrėtų į žuvies vidų. 

Skanaus!

Komentarai
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min