Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Įsimintiniausias Deiviui – Kūčių kanapynės skonis

Deivis repetuoja prieš pasirodymą
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr. / Deivis repetuoja prieš pasirodymą.
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Dainininkas Deividas Norvilas-Deivis, nors per šventes ir nepluša virtuvėje, tačiau visados pasirengęs padėti paruošti stalą kitiems.

„Aš niekada neruošiu patiekalų šventėms, bet virtuvėje dažnai padedu mamai. Iš šventinių patiekalų man labai patiko karštos bulvės su kanapėmis, nors jų teko ragauti tik vieną kartą. Tai buvo man nepažintas, visai nežinomas skonis. Šį patiekalą  paruošė mano močiutė“, – pasakojo Deivis.

Kai kurie žemaičiai iki šiol neįsivaizduoja Kūčių stalo be kanapynės, kuri valgoma su karštomis bulvėmis. Su lupenomis virtos bulvės nulupamos ir dar karštos dažomos į kanapynę.

Kanapynė gaminama iš maistinių kanapių sėklų, kurios sumalamos ir paskrudinamos kartu su truputėliu druskos, česnakų ir svogūnų. Žemaitijoje tokį patiekalą skanauja tiek vaikai, tiek suaugusieji.

 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min