Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Švenčių stalui. Sorų košė su moliūgais

Moliūgas
„Scanpix“ nuotr. / Moliūgas
Šaltinis: „Savaitė“
0
Skaitysiu vėliau
A A

1 stiklinė sorų kruopų, 0,5 kg moliūgo, 3 stiklinės pieno, 1/2 arb. šaukštelio druskos, truputis sviesto.

Gaminimas:

Sorų kruopas gerai išplaukite iš pradžių šiltame, o paskui karštame vandenyje, kad košė neturėtų karstelėjusio skonio.

Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Šiuos kubelius sudėkite į karštą pieną, įberkite druskos ir užvirinkite.

Tuomet suberkite kruopas ir virkite ant labai mažos ugnies 30–40 min. Kai košė sutirštės, puodą sandariai uždenkite ir įstatykite į šiltą orkaitę, kad košė subrinktų.

Panašų efektą gausite ir šiltai įvynioję puodą su koše. Patiekite su sviestu.

Skanaus!

Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!

Daugiau informacijos čia.

„Savaitė“
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min