Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Švenčių stalui. 15min.lt skaitytojos Editos receptas: jūros lydekos užkepėlė su daržovėmis

Jūros lydekos užkepėlė
15min.lt skaitytojos Editos A. nuotr. / Jūros lydekos užkepėlė.
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

15min.lt skaitytoja Edita nusprendė pasidalinti savo šventinio patiekalo receptu. Ji siūlo pasigaminti jūros lydekos užkepėlę su daržovėmis.

Ingridientai:

1 kg jūros lydekos (galima filė, galima ir ne filė);
2 skiltelės česnako;
2–3 didelės morkos;
200–300 g moliūgo (tinka ir šaldytas);
100 ml rūgpienio ar kefyro;
2–3 valgomieji šaukštai grietinės;
2–3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo;
2 kiaušiniai;
200 g fermentinio sūrio;
Šiek tiek miltų, žuvies prieskonių, pipirų, druskos, aliejaus.

Gaminimas:

Jūros lydeką supjaustome gabalėliais, apibarstome žuvies prieskoniais, druska ir šiek tiek paliekame, kad įsigertų. Apvoliojame žuvį miltuose ir apkepame keptuvėje.

Kepimo skardą šiek tiek pašlakstome aliejumi, vienodais atstumais išdedame keptą lydeką. Tada toje pačioje keptuvėje apkepame burokine tarka tarkuotas morkas ir smulkiai pjaustytus arba išspaustus česnakus iki gražiai geltonos spalvos. Tuomet viską tolygiai paskirstome ant žuvies skardoje (pirmoji nuotrauka nuo viršaus). Tą patį padarome su moliūgais ar kokiomis kitomis daržovėmis (antroji nuotrauka nuo viršaus). Tuomet paskirstome grietinę ir pomidorų padažą (trečioji nuotrauka nuo viršaus), o išplaktus kiaušinius su rūgpieniu ar kefyru tolygiai užpilame ant viršaus, pabarstome tarkuotą fermentinį sūrį, pipirus ir šauname į įkaitusią 200 laipsnių orkaitę vidutiniškai penkioms minutėms kol išsilydo sūris ir gražiai paruduoja viršus (ketvirtoji nuotrauka nuo viršaus).

P.S. Galima dėti ne tik morkas, moliūgus, bet ir kitas daržoves: bulves, kalafijorus, brokolius, žirnelius, svogūnus ir kt. Tik prieš dedant į kepimo skardą visa tai turi būti pakepta.

Patiekalas puikiai tinka visai šeimai Kūčių, Kalėdų, Naujųjų metų stalui. SVEIKA ir SKANU!

Skanaus!

Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!

Daugiau informacijos čia

Komentarai
Temos Žuvys, Lydeka, 15min
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min