Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdoms lietuviai šiais metais ketina išleisti ne mažiau nei pernai

Lietuviams Kalėdos yra svarbiausios metų šventės, todėl ir šiais metais jie nežada taupyti ir šventiniam Kūčių stalui stalui bei kalėdinėms dovanoms planuoja išleisti gal net ir daugiau pinigų nei pernai.
Šeimos Kūčių stalas
Šeimos Kūčių stalas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Swedbank“ Asmeninių finansų institutas jau ketvirtą kartą atliko tradicinį šventinio laikotarpio elgsenos tyrimą. Po jo paaiškėjo, kad lietuviai savo Kūčių stalui vidutiniškai planuoja išleisti apie 150 litų, o dovanoms artimiesiems – iki 100 Lt. Šios sumos skaičiuojamos statistinei šeimai, t.y. 2,5 gyventojų.

„Net 71 proc. apklaustųjų nurodė, kad šiemet šventiniams pirkiniams išleis tiek pat arba daugiau nei praėjusiais metais. Daugėja gyventojų, kurie ketina išleisti daugiau“, – sakė „Swedbank“ Asmeninių finansų instituto Lietuvoje vadovė Odeta Bložienė.

Daugiausiai pinigų šventiniams stalui pasiryžę skirti kaimo gyventojai – savo vaišėms jie planuoja skirti daugiau nei 200 Lt. Banko atstovų nuomone, šventiniu periodu miestiečiai linkę per šventes grįžti namo pas savo gimines, todėl kaimo vietovėse gyvenantys lietuviai ruošia gausesnes vaišes.

Nors didesnė dalis apklaustųjų ir planuoja išleisti nemažai lėšų kalėdinėms dovanoms, tačiau net 7 proc. respondentų iš viso neplanuoja švęsti Kalėdų.

Instituto vadovės teigimu, norint, kad kalėdinės išlaidos netaptų našta, jas kaupti vertėtų pradėti kuo anksčiau. Be to, prieš šventes svarbu sudaryti pirkinių sąrašus, kad žmonės nepirktų to, ko galbūt ir nereikia. Taip sausio mėnesį gyventojų nekamuotų finansinės pagirios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius