Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdos svetur. „Ledo magija“ ir milijonai žiburių Paryžiuje (nuotraukos, video)

Prancūzijos sostinė šventes pasitinka įžiebdama milijonus lempučių Eliziejaus laukuose bei viliodama gyventojus ir miesto svečius ledo skulptūromis.
Ryškiomis spalvomis sužibę Eliziejaus laukai ir miesto apžvalgos ratas gyventojus ir miesto svečius džiugins iki sausio 10-osios.
Ryškiomis spalvomis sužibę Eliziejaus laukai ir miesto apžvalgos ratas gyventojus ir miesto svečius džiugins iki sausio 10-osios. / „Scanpix“/AFP nuotr.

Garsieji Eliziejaus laukai Kalėdų šviesomis sužibo dar lapkričio 23-iąją. Paryžiaus meras Bertrand'as Delanoe ir prancūzų aktorė bei dainininkė Charlotte Gainsbourg paspausdami mygtuką įžiebė ne tik milijonus žiburių, bet ir šventinę dvasią miestiečių bei miesto svečių širdyse.

Nušvitus pagrindinei miesto alėjai, palei ją „išsirikiavo“ ir ledo skulptūros, vaizduojančios žymiausius Prancūzijos objektus, tokius kaip Eifelio bokštas, Noterdamo katedra ir pan. Kurdami šią ekspoziciją, pavadintą „Ledo magija“, 16 menininkų panaudojo 440 tonų ledo.

VIDEO: ILLUMINATIONS PARIS CHAMPS ELYSEES 2009 #4

 

Čia pat sušvito ir didžiųjų prekybos centrų vitrinos bei fasadai. Siekdamos išsiskirti didžiosios parduotuvės užsisakė dizainerių kurtas dekoracijas, o į įžiebimo ceremonijas sukvietė visiems žinomas žvaigždes.

Žadama, kad Prancūzijos sostinėje Kalėdiniai žiburiai spindės iki sausio 10-osios. Norintiems bent trumpam pabuvoti šventiniame Paryžiuje siūlome peržiūrėti nuotraukų galeriją bei vaizdo siužetus.

O gal jau matėte šventinį Paryžių ir turite užfiksavę kalėdinių akimirkų iš šio ar kitų pasaulio miestų? Pasidalinkite įspūdžiais ir nuotraukomis su visais 15min.lt skaitytojais. Nuotraukų ir jų aprašymų laukiame el. paštu kaledos@15min.lt.

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius