Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdų Senelis Joulupukis iš Laplandijos atvyko į Lietuvą, bet aplenkė Vilnių

Penktadienį iš Suomijos į Lietuvą atvyko pačiu tikriausiu Kalėdų Seneliu vadinamas Joulupukis (orig. Joulupukki). Dviem dienoms atvykęs Kalėdų pranašas įsikūrė šventiniu kaimeliu tapusiame poilsio ir pramogų parke „TonyResort“ Anupriškėse, Trakų rajone.
Joulupukį pasitiko Senelis Kalėda
Suomiškąjį Kalėdų Senelį pasitiko lietuviškasis Senelis Kalėda / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Suomiškąjį Kalėdų Senelį pasitiko lietuviškasis Senelis Kalėda, Suomijos ambasados Lietuvoje atstovė, taip pat daugiau nei šimtas vaikų globos namų auklėtinių, kuriuos pakvietė Lino Kleizos labdaros ir paramos fondas.

Atkeliavęs Joulupukis pasakojo, kad jo gimtinėje ankstų penktadienio rytą buvo 5 laipsniai šalčio ir sniego iki kelių. Tad svečias juokavo, kad žiemišką orą paskui save atsigabeno ir į Lietuvą, mat jam pasirodžius pradėjo snigti ir pustyti. Joulupukis teiravosi vaikų, ar buvo geri, o jį sutinkdami mažieji dainavo ir šoko.

Kalėdų Senelis pagyrų negailėjo linksmuoliui lietuviškajam Kalėdai, kuris, anot svečio, puikiai atlieka jo vietininko pareigas. „Kalėdų naktį pakinkęs savo skraidančius elnius atvyksiu į kiekvieno iš jūsų namus, tik pažadėkite, kad kitąmet būsite geri“, – vaikų būriui žadėjo Joulupukis. Jo gimtąjį miestelį, esantį už Poliarinio rato kasmet aplanko apie 300 tūkst. žmonių.

Planuota, kad Joulupukis iš Suomijos tiesiai į Trakų rajoną atskris sraigtasparniu, tačiau dėl nepalankaus oro jis atvyko į Vilniaus oro uostą įprastu lėktuvu, o į Anupriškes keliavo automobiliu, lydimas policijos pareigūnų.

Renginio metu šventinio kaimelio svečiai taip pat galėjo susipažinti su Kalėdų Seneliui keliauti žeme padedančiais šunų kinkiniais, tradicinę indėnišką duoną kepusiu indėnu, o vaikai buvo kviečiami į elfų mokyklėlę. Viešnagės metu žilabarzdį Kalėdų dvasios puoselėtoją lydėjo nykštukų delegacija, kuri Seneliui padėjo dalinti dovanas vaikams iš globos namų ir socialinės rizikos grupei priskiriamų šeimų.

Oficialus žymiojo Joulupukio vizitas Lietuvoje baigsis šeštadienį, gruodžio 10 dieną.

BFL/Tomo Lukaio nuotr./Ia Suomijos atskridęs Kalėdų Senelis Joulupukis svečiavosi Trakų rajone
BFL/Tomo Lukšio nuotr./Iš Suomijos atskridęs Kalėdų Senelis Joulupukis svečiavosi Trakų rajone
 
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius