-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 27 /2011 12 28

Kauno labdarių dosnumo krizė nesumažino

Antradienio vakarą prie Kauno rotušės nusidriekė prabangių automobilių ir puošniai apsirėdžiusių ponų ir damų eilė. Jie atvyko į jau 22-ą kartą surengtą kalėdinę labdaros akciją.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Aliaus Koroliovo nuotr.
Aliaus Koroliovo nuotr./Lana Gordon
Lana Gordon

Virš 100 kviestinių ir nusipirkusiųjų kvietimą svečių klausėsi miesto vadovų kalbų, stebėjo meninę programą ir nekantraudami laukė pagrindinio vakaro akcento – aukciono. Susirinkusiems ypač patiko miuziklų atlikėjos Lanos Gordon pasirodymas.

Verslininkų ir fizinių asmenų suaukotos lėšos skirtos onkologinėmis ir sunkiomis retomis ligomis sergantiems vaikams, gydomiems LSMU Kauno klinikų Vaikų ligų klinikoje.

Plačiai atvėrė pinigines

Vienas renginio organizatorių, bendravęs su rėmėjais, Vytautas Juodagalvis prisipažino bijojęs, kad šiemet dėl labai miglotos ekonominės situacijos pavyks surinkti gerokai kuklesnę sumą nei ankstesniais metais. Tačiau, ilgai galvojusi ir skaičiavusi, miesto verslo bendruomenė prieš pat šventinį vakarą suskubo aukoti pinigus. Labdaros renginio išvakarėse vien tik iš įmonių buvo gautas pažadas pervesti 92 tūkst. litų.

„Ši suma – ne galutinė, nes dar neaišku kiek paaukos individualūs rėmėjais ir kiek pavyks gauti už aukcione parduodamus daiktus“, – sėkmingu renginiu iš anksto džiaugėsi V.Juodagalvis. Iš viso buvo paaukota 117 tūkst. Lt.

Aliaus Koroliovo nuotr./Renginio akimirka
Renginio akimirka

Pernai pavyko surinkti beveik 120 tūkst. Lt, o spartaus ekonomikos augimo laikais – net 170 tūkst. Lt.

Kvietimas – per tūkstantį litų

Prisidėti prie tradicinio labdaros renginio privatūs asmenys ir įmonės buvo kviečiamos ir įsigyjant kvietimus.

Kvietimas vienam žmogui kainavo 200 Lt, dviems asmenims – 300 Lt. Verslininkams teko pakloti daugiau: nuo 1 tūkst. iki 2 tūkst. Lt – 1 kvietimas (visi kvietimai – 2 asmenims), nuo 2 tūkst. iki 3 tūkst. Lt – 2 kvietimai, nuo 3 tūkst. iki 4 tūkst. Lt – 3 kvietimai, nuo 4 tūkst. iki 5 tūkst. Lt – 4 kvietimai, 5 tūkst. Lt ir daugiau – 5 kvietimai.

Įspūdingi aukciono eksponatai

Visi vakaro metu surengto aukciono eksponatai – dovanoti. Taip menininkai prisidėjo prie bendros paramos vaikams, Kauno mero Andriaus Kupčinsko žodžiais, sergantiems visai ne vaikiškomis ligomis.

Iš viso aukcione buvo parduota 15 meno kūrinių, už kuriuos buvo gauta daugiau nei 24 tūkst. Lt. Didžiausios aistros aukciono metu virė dėl dailininkės Jurgitos Rancevienės tapybos darbo ant odos „Pavasario gaudytoja“, kuris galiausiai buvo parduotas už 4 tūkst. Lt.

Tarp aukciono eksponatų – kvietimas į solinį tenoro Edgaro Montvido koncertą Kauno valstybinėje filharmonijoje, keramikos ir gintaro dirbiniai, dailininkų Linos Michalauskaitės, Egidijaus Rudinsko, Dovilės Oržekauskaitės Jančiauskienės, Ewa Pohlke (Lenkija), Dainos Vanagaitės-Belžakienės, Gintauto Vaičio, Jurgitos Rancevienės paveikslai, fotomenininko Evaldo Butkevičiaus kūrinys.

Vienas įspūdingiausių aukciono daiktų – floribundinė „Lilli Marlene“ rožytė dekoratyvinėje vazelėje. Tai – Lietuvos mokslininkų dovana, neturinti analogų visoje Europoje. Po dešimtmetį trukusių eksperimentų tokios rožytės pirmąkart išskleidė žiedus Lietuvos miškų instituto Molekulinės genetikos ir biotechnologijų laboratorijoje.

Aliaus Koroliovo nuotr./Renginio akimirka
Renginio akimirka

Pirks nauja medicininę įrangą

Vaikų ligų klinikoje yra įkurtas pirmasis po Nepriklausomybės atkūrimo onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams skirtas gydymo korpusas. Klinikos vadovo prof. Rimanto Kėvalo teigimu, už surinktus pinigus nupirkus naujos medicininės įrangos, mažiesiems ligoniams bus sukurtos vienos geriausių sąlygų Europoje.

„Visame pasaulyje neapsieinama be visuomenės paramos, todėl dėkoju visiems, kurie savo labdara padeda gelbėti mažųjų ligonių gyvybes. Kiekvieno vaiko gyvybė yra neįkainojamas turtas“, – sakė prof. R.Kėvalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius