Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno varguolė Džuljeta: vienintelis Kalėdų džiaugsmas – nemokamos košės šaukštas

Kaunietė Džuljeta gali tik akimis palydėti į šventiškai išpuoštas parduotuves ieškoti dovanų ir skanesnio kąsnio Kalėdų stalui plūstančius žmones. Jai pačiai vienintelis kalėdinės nuotaikos spindulėlis – nemokamos košės kąsnis.
Kaunietė Džuljeta
Kaunietė Džuljeta / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jį jau antrus metus iš eilės gauna akcijos „Kalėdinė košė visiems“ metu. Gardžia iš miežinių kruopų išvirta koše, pagardinta troškinta kiauliena, svogūnais, morkomis ir sviestu, gruodžio 20–21 d. visame mieste vaišinami skurdžiai gyvenantys, benamiai, gyvenimo paraštėje atsidūrę žmonės.

Antros grupės invalidė Džuljeta nėra asociali. Tvarkingai apsirengusi moteris turi namus – gyvena Savanorių prospekte, dviejų kambarių mansardoje kartu su pirmos grupės invalidumą turinčia mama. Motina neturi vienos kojos, todėl pati ateiti iki Samariečių bendrijos Kauno skyriuje dalinamo nemokamo maisto negali. Jį atneša dukra.

Nors džiaugiasi, kad turi kur pernakvoti, moteris jaudinasi negalinti susimokėti komunalinių mokesčių, nusipirkti būtiniausių prekių, maisto. Džuljeta nerišliai aiškina, kad nei ji, nei motina negaunančios jokių pašalpų, gyvenančios iš mamos pensijos, o sūnus kažkur važinėjantis, dirbantis ir „nesikišantis čia“.

„Man sunku suskaičiuoti pajamas. Jų trūksta. Už šildymą gavome 280 ar 380 Lt sąskaitą. Negalime jos apmokėti. Bute nėra ir karšto vandens, nes sugedo pašildymo kolonėlė. Anksčiau dirbau, bet dabar esu invalidė. Buvo kojos uždegimas. Vieną pašalpą gavau, o dabar gaunu už invalidumą, o mama – pensiją. Nesuprantu šitų dalykų“, – mostelėjo ranka dažna Samariečių bendrijos lankytoja.

Apie piniginius reikalus nenoriai kalbanti Džuljeta negailėjo pagyrų bendrijos nariams – jie pasirūpina moterimi, duoda maisto produktų, yra labai supratingi ir geri. Tačiau su kitais nemokamai pavalgyti susirenkančiais varguoliais Džuljeta nelinkusi bičiuliautis. Ji mėgsta būti viena.

Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyriaus pirmininkas Mindaugas Vėlyvis atviravo – „15min“ žurnalistų apsilankymo metu buvo susirinkę labai tvarkingi žmonės. „Kaskart apsilanko ir benamiai, asocialūs asmenys, kurie neretai būna apsvaigę ar dar pagirioti. Būna ir susistumdymų“, – neslėpė M.Vėlyvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius