Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdiečiai vienišiems seneliams šiemet aukoja dvigubai daugiau

Iki žiemos švenčių likus savaitei, uostamiesčio kalėdinių renginių organizatoriai bei Maltos ordino pagalbos tarnybos atstovai (Maltiečiai) tikina, jog miestelėnai noriai dalinasi gerumu. Lyginant su praėjusiais metais, klaipėdiečiai ir miesto svečiai aukoja dvigubai daugiau.
Klaipėdoje šiemet paskelbot gerumo Kalėdos.
Klaipėdoje šiemet paskelbot gerumo Kalėdos. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Klaipėdai tapus gerosios žvaigždės miestu, kiekvieną savaitgalį miestelėnai ir miesto svečiai kviečiami į temines šventines-labdaros muges. Jose visos surinktos aukos atitenka Maltos ordino pagalbos tarnybai, maitinančiai nepasiturinčius ir savimi negalinčius pasirūpinti senelius. 

„Esame dėkingi kiekvienam žmogui, kiekvienai įstaigai ar bendruomenei, tiek savo darbais, tiek aukomis prisidėjusiai prie mūsų gerumo misijos. Kiekviena auka, nepriklausomai nuo jos dydžio mums yra labai svarbi ir vertinga. Nuostabu jausti žmonių palaikymą ir gerumą“, -  sako Bronius Einars, Maltos ordino pagalbos tarnybos projektų koordinatorius Klaipėdoje.

Gruodžio 8 d. organizuotos Maltiečių sriubos dalinimo akcijos metu, žmonės paaukojo 1911 Lt 48 ct. Tai dvigubai daugiau nei praėjusiais metais. Nuo 12 iki 17 val. buvo išdalinti 336 litrai sriubos.

Anot VšĮ „Klaipėdos šventės“ atstovų, ypač sėkminga buvo gruodžio 14 d. vykusi Meduolių šventė, kuri į Teatro aikštę sutraukė gausų būrį miestelėnų. Per vieną vakarą, skanaudami šviežių meduolių, žmonės paaukojo 1832 Lt 69 ct.

„Miesto visuomenės susidomėjimas ir aktyvumas pranoko lūkesčius. Šeštadienio pavakarę buvo momentų, kai buvo sudėtinga įvažiuoti į senamiestį. O susirinkusių pasiklausyti Kalėdų Senelio pasakos, neišgąsdino nei šlapdriba, nei lietus“, - sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė. 

Sekmadienį, gruodžio 15 d. vykusios Obuolių šventės metu, žmonės paaukojo kiek mažiau - „Sulčių namai“ surinko - 412 Lt 18 ct, „Priekulės užimtumo centras“ – 212 Lt 75 ct. Papildomai, klaipėdiečiai aukojo į prekybiniuose nameliuose stovėjusias dėžutes. Jose surinkta dar 363 Lt 57 ct. 

Susumavus dviejų šventinių savaitgalių rezultatus paaiškėjo, kad bendra paaukota suma – 4732 Lt 49 ct. Už tiek galima išvirti ir seneliams į namus pristatyti 1352 porcijas sriubos. 

Skatinant savanoriškas iniciatyvas, į Klaipėdos Gerosios žvaigždės miesto akcijas įsijungė dar dvi įstaigos/ bendruomenės. Šventės organizatoriai ir Maltos ordino pagalbos tarnyba ypač džiaugiasi Klaipėdai daug smagių akimirkų padovanojusios Lietuvos verslo kolegijos akcijomis. Lietuvos verslo kolegijos bendruomenė gruodžio 7, 14 ir 15 dienomis  klaipėdiečius vaišino karšta arbata, o gruodžio 15-ąją organizavo kalėdinį senelių bėgimą. Susumavus visų trijų dienų rezultatus, kuomet visi buvo vaišinami karšta arbata, paaiškėjo, jog buvo surinkta 1024 Lt 34 ct. Itin sėkmingas dalyvių skaičiumi buvo šventinis bėgimas, kuriame dalyvavo 319 bėgikų.

Į Gerosios žvaigždės renginių maratoną įsijungė ir Klaipėdos licėjaus mokiniai. Visą gruodžio mėnesį mokykloje vyko labdaros paramos projekto „Mes tariame – TAIP gerumui!“ renginiai. Šiųmetis projektas buvo skirtas Maltos ordino pagalbos tarnybos veiklai. 

„Norime padėkoti visai Klaipėdos licėjaus bendruomenei už įsijungimą į mūsų renginių ciklą, o ypač labdaros akcijos organizatoriui Kristijonui Mineikiui, kurio organizuotos akcijos metu Maltiečių veiklai buvo paaukota 12 792 Lt 48 ct“, - sako Bronius Einars Maltos ordino pagalbos tarnybos projektų koordinatorius Klaipėdoje.

Viso projekto eigą stebi ir fiksuoja audito kompanija „Grant Thornton Rimess Baltic“.

Paskutinį prieššventinį savaitgalį klaipėdiečių laukia dar dvi teminės šventinės-labdaros mugės. Gruodžio 21 d. 12 val. Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija ir Lietuvos karinės jūrų pajėgos visus vaišins kvapnia žuviene, o nuo 16 val. prasidės Blynų šventė, kurioje svečiai iš Veiviržėnų, šimtametėse kepimo krosnyse keps įvairių rūšių blynus. 19 val. mažųjų lauks Kalėdų Senelio pasaka. 

Sekmadienį, gruodžio 22 d. 16 val.visi bus pakviesti į Šokolado šventę, kurioje skanumynais vaišins Judrėnų, Veiviržėnų, Priekulės bei Klaipėdos auksarankiai. 19 val. šventinius savaitgalius vainikuos Šokoladinė Kalėdų Senelio pasaka. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius