Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkai ant kalėdinio stalo deda sriubas ir patiekalus iš karpio

Lenkijoje ant kalėdinio stalo karaliauja patiekalai iš karpio, rodo lenkų radijo užsakymu atlikta viešosios nuomonės tyrimo instituto „Homo Homini“ apklausa.
Karpis
Karpis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Iš šios žuvies pagaminti patiekalai šiemet buvo ant 33 proc. apklausos dalyvių stalų.

Lenkai labai mėgsta ir sriubas. 14 proc. lenkų per šventes valgė burokėlių sriubą su auselėmis, o 11 proc. – grybų sriubą. 9 proc. respondentų labai mėgsta pyragėlius su kopūstų arba grybų įdaru, o beveik 6,5 proc. – patiekalus iš silkių.

Net 80 proc. lenkų šias Kalėdas sutiko artimųjų rate. Penktadalis apklaustųjų lankė pažįstamus ir tik 1 proc. kalėdinio stalo išvis neruošė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius