Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Naujieji Trakuose: maudynės Galvės ežere ir pasaulio kazokų Kalėdų Senio dovanos

Naujiesiems metams peržengus slenkstį, verta prisiminti seną linksmą posakį: „Mes įsėsim į ratus ir važiuosim į Trakus“. Jau sausio 1-ąją čia laukia neslopstančios Kalėdų Senelių sostinės linksmybės, kurios džiugins ir ateinantį savaitgalį.
Trakuose viešėjo Kalėdų Senis iš Gruzijos.
Trakuose viešėjo Kalėdų Senis iš Gruzijos. / Sigitos Nemeikaitės nuotr.

„Kalėdos baigėsi, bet šventiniai renginiai tęsiasi ir iki Trijų Karalių, ir po jų – svečių laukiame iki pat sausio 12 dienos. Pirmąją naujųjų metų dieną Kalėdų Senių sostinėje tikrai bus ką veikti. Tai puiki proga su visa šeima Trakuose įkvėpti tyro oro, pasigrožėti pilimi, gamta ir drauge iš širdies pasilinksminti. Vaikų džiaugsmui laukia net du Seniai“, – sakė Kalėdų Senelių sostinės iniciatorius Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas.

Pirmąją Naujųjų metų dieną Senis Kalėda iškilmingai perduos savo lazdą – galios simbolį – kitam Kalėdų Seniui. Įspūdinga ceremonija vyks 13 val. pilies apžvalos aikštelėje. Be to, Linksmybių palapinėje Karaimų saloje netrūks Trakų nykštuko šėlionių su vaikais: žaidimų, ratelių, dainų, kvies rankdarbių dirbtuvėlės ir nuolat čia veikianti naujametė mugė.

Linksmybes vainikuos naujametė diskoteka ir mažiems, ir dideliems. Atskirai pagalvota ir apie suaugusiuosius. Prie Trakų pilies Galvės ežere 12 val. vyks tradicinės sveikuolių maudynės, į kurias kviečiami visi, kurie nori greitai ir efektyviai atsikratyti švenčių keliamo nuovargio.

Artėjantį savaitgalį Trakus – Kalėdų Senelių sostinę, tikėtina, vienintelę tokią sostinę visame pasaulyje, –  aplankys išskirtinis svečias. Specialiai į Trakus iš Sant Peterburgo atkeliauja pasaulio kazokų Kalėdų Senis. Jis jau paruošė 400 asmeninių atvirukų lietuvių kalba ir sausio 4 dieną ketina juos išdalyti vaikams. Linksmybių palapinėje koncertuos užburiantis balalaikininkių orkestras „Treščiotki“, bus vaišinamasi rusiškais ir lietuviškais skanėstas, kvapnia arbata.

„Trakai – ne bet kokia, bet tarptautinė Kalėdų Senelių sostinė. Šiemet jau viešėjo Kalėdų Seneliai iš Lenkijos ir Gruzijos. Praėjusį savaitgalį gruzinų Kalėdų Senis į Trakus atkako iš Gorio miesto.

Paprastai gruzinų Kalėdų Senis pas mažuosius nusileidžia nuo kalnų, per petį persimetęs du didelius krepšius su dovanomis. Mūsų svečiui buvo per ilga kelionė iš Gorio į Trakus važiuoti rogėmis, o ir sniego nėra, tai jis atskrido lėktuvu. Malonu, kad mus aplankė ir Gruzijos Respublikos ambasados Lietuvoje nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Khatuna Salukvadzė su savo maža dukrele“, – pasakojo šio linksmo renginio mažiems ir dideliems organizatorius K.Vilkauskas.

Kalėdų Senių sostinės renginių maratoną sausio 12 dieną užbaigs Baltarusijos Kalėdų Senis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius