Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienį Vilniuje startuoja projektas „Kalėdos sostinėje 2010“

Vilniuje startuoja projektas „Kalėdos sostinėje“. Tradicija tapęs projektas vėl skatins patikėti Kalėdų stebuklu, kartu džiaugtis ir dovanoti džiaugsmą kitiems. Tai laikas, kai į vieną šventinį ciklą sujungiami svarbiausi ir gražiausi viešieji nemokami renginiai Vilniaus mieste. Projekto tikslas – skleisti Kalėdų dvasią ir įtraukti kiek galima daugiau vilniečių ir miesto svečių į šventinį sūkurį, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Kalėdiniai žaisliukai
Kalėdiniai žaisliukai / Photos.com

Šventinio periodo Vilniaus mieste pradžią skelbs eglės įžiebimo ir Kalėdų miestelio atidarymo šventė. Gruodžio 11 d., 19.30 val. Katedros aikštėje susirinkusių vilniečių ir miesto svečių laukia muzikinis spektaklis „Žiemos tango“. Teatralizuoto koncerto metu bus papasakota nuoširdi ir įkvepianti istorija, kurios metu pagrindiniai herojai, atras laimės žvaigždę ir visiems susirinkusiems į Katedros aikštė padovanos ne vieną džiaugsmo ir šilumos akimirką. Pagrindinius vaidmenis kuria Evelina Anusauskaitė, Vaida Genytė ir Justas Lapatinskas. Programoje taip pat dalyvauja choras „Liepaitės“, Šarūno Kirdeikio vadovaujama šokėjų grupė „Show Makers“ ir kiti atlikėjai.

Viso „Kalėdos sostinėje“ projekto metu ir prie pagrindinės Kalėdų eglės, šiais metais bus itin judru ir linksma. Visų atvykusių į Katedros aikštę prie eglutės lauks šių metų projekto staigmena – Kalėdų traukinukas. Jo maršrutas nustebins net visko mačiusius: sukdamas tradicinį ratuką traukinukas įvažiuos ir į eglės vidų.

Rotušės aikštėje stovės Kalėdų eglė, kurią miestui dovanoja Vilniaus neįgaliųjų ugdymo centras „Viltis“. Miestas su džiaugsmu priima šią dovaną, kurios šakos nebetilpo tarp pastato sienų ir eglę buvo būtina nukirsti. Kalėdų eglė bus papuošta originaliais, moksleivių pagamintais žaislais. Projekte „Papuošk Kalėdų eglę“ dalyvavo Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos, Vilniaus „Spindulio“ pagrindinės mokyklos, Vilniaus Žvėryno gimnazijos, Vilniaus Pilaitės vidurinės mokyklos, Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos, Vilniaus Senvagės vidurinės mokyklos, Vilniaus Emilijos Pliaterytės pagrindinės mokyklos, Vilniaus Gerosios Vilties vidurinės mokyklos, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro mokiniai. Projektą koordinavo ir mokiniams pagelbėjo Vilniaus miesto technologijų mokytojų metodinis būrelis.

Gruodžio 11 d. taip pat bus įžiebta aukščiausia Kalėdų eglė – Vilniaus televizijos bokštas. Tą pačią dieną Rotušės aikštėje išaugs ir ledo skulptūra, kurios viduje bus įšaldytos dvi milžiniškos šokolado plytelės. Sausio 1 d. ši puošmena suduš ir daugiau nei 50 kg šokolado bus padalinta visiems susirinkusiems.

Pernai metais užgimusi graži idėja – Kalėdų miestelis, šiemet vėl taps šventinio miesto širdimi, susitikimų ir bendravimo, šilumos ir dalinimosi džiaugsmu vieta. Šį kartą jis bus įsikūręs prie Katedros aikštės, Odminių skvere. Čia tikrą Kalėdų dvasią, kvapą, skonį ir šviesą skleis tautodailininkų ir amatininkų mugė. Sušalti neleis suvenyriniuose, rankų darbo puodeliuose patiektas karštas vynas.

Kalėdų miestelyje vilniečiai ir miesto svečiai turės išskirtinę galimybę originaliai pasveikinti artimuosius ir bičiulius „Northway Dovanų banke“. Visi norintys galės atnešti dovanėlę į dovanų banką ar tiesiog nupirkti ją čia pat šurmuliuojančiame Kalėdų miestelyje, o banko darbuotojai susisieks su jos gavėju ir Kalėdų rytą pakvies atsiimti dovanėlę.

Kalėdų miestelyje taip pat bus galima sutikti ir tikrą Kalėdų senį, nusifotografuoti su juo, drauge sudalyvauti Kalėdų giesmių koncertuose, vaidinimuose ir kitose šventinėse akcijose. Gruodžio 11 ir 18 d. Kalėdų miestelyje šiluma ir gera valia, prie simboliško dubenėlio sriubos, pasidalinti kvies Maltos ordino savanoriai.

Tradiciškai projektas „Kalėdos Sostinėje“ užsibaigs sausio 6 d.teatralizuota Trijų karalių eisena senamiesčio gatvėmis ir renginiu Mokytojų namų kiemelyje „Lik sveika, Kalėdų eglute”.

Renginių ciklas „Kalėdos sostinėje“ Vilniaus miestą pavers šviesiu, jaukiu ir visiems atviru miestu.

VISĄ RENGINIŲ PROGRAMĄ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius