Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vilniuje rengiama tradicinė šventė „Lik sveika, Kalėdų eglute“

Sausio 6 dieną 18 val. Vilniuje šurmuliuos baigiamasis šventės „Kalėdos sostinėje“ renginys.
Renginio akimirka
Asociatyvinė iliustracija: pernykščio renginio akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus mokytojų namų kiemelyje vyks šventė visai šeimai „Lik sveika, Kalėdų eglute“.

Tylant didžjųjų švenčių šurmuliui organizatoriai kviečia pakiliai atsisveikinti su eglutėmis, kurios tiek jaudulio ir paslaptingumo įnešė į mūsų namus ir širdis. Ragina neišmesti žaliaskarių į gatvę ar tarpuvartę, o atsinešti į Mokytojų namų kiemelį ir palydėti jas miško globon, įdant kitais metais vėl sugrįžtų į mūsų namus.

Jau nuo 17.30 val. Mokytojų namų kiemo vartai bus plačiai atverti. Visų susirinkusiųjų lauks smagūs žaidimai,  Vilniaus gerų vaikų bendruomenės pažymėjimų įteikimas (tik vaikams už gerus darbus), padėkos laiškų  Kalėdų seneliui rašymas, linksmasis traukinukas ir kitos pramogos, rašoma Vilniaus mokytojų namų atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Nuo 18 val. scenoje, dainomis pasveikins Artūro Noviko džiazo mokyklos ir projekto „X Faktorius“ dainininkai. Suskambus fanfaroms į sceną įžengs paslaptingieji ilgakepuriai miško gyventojai („Teatriuko“ aktoriai), kurie paseks muzikinę pasaką.

Organizatoriai tvirtina, kad kiemo dalyviai nesušals, nes Ilgakepuriai ragins visus kartu dainuoti ir judėti. Zuikis Puikis vaišins skania kakva, o Didieji trys karaliai, kurie vaikščios Vilniaus gatvėmis, užsukę į kiemelį pasveikins sulaukus 2014-ųjų.

Šviečiant fejerverkams ir skambant specialiai šiai šventei sukurtai atsisveikinimo dainai „Eglutės dalia“ pajudės sunkvežimis miško link, išveždamas nupuoštas eglutes ir visų tikėjimą  užgimusiu Kalėdiniu stebuklu.

Primename, kad į šventę kviečiami visi, kurie šventėms puošė Lietuvoje ir užjūrio miškuose užaugintas eglutes ir tie, kurie tausodami gamtą savo namus dabino dirbtinėmis eglaitėmis.

Šventės organizatoriai – Vilniaus miesto savivaldybė ir Vilniaus mokytojų namai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius