Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ai Weiwei sulaukė kritikos už nuotrauką, kurioje pozuoja kaip nuskendęs sirų berniukas

Kinų šiuolaikinio meno žvaigždė Ai Weiwei socialiniuose tinkluose buvo pasmerktas už mėginimą atkurti vieną ryškiausių 2015 m. nuotraukų, kurioje vaizduojamas į krantą išplautas trejų metukų sirų pabėgėlio Alano Kurdi kūnas, praneša „Artnet News“. Kūrinyje menininkas pozuoja pats.
Ai Weiwei
Ai Weiwei / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Pabėgėliai Menas

Indijos portalui „India Today” sukurta, o vėliau Indijos meno mugėje

dalyvavusi nuotrauka sulaukė nevienareikšmiškų vertinimų. Meno mugės direktorius Sandy Angus gynė menininką, sakydamas, jog politinė ir socialinė šio kūrinio reikšmė drauge su tokia svarbia meno pasaulio figūra kaip Ai Weiwei, nuotrauką daro ikoniška.

Tačiau su juo sutinka ne visi. Socialiniuose tinkluose nuvilnijo nepasitenkinimo banga – Ai Weiwei buvo kaltinamas nejautrumu, nepagarba ir mėginimu kelti savo reitingus kito nelaimės sąskaita.

„Scanpix“/AP nuotr./Ai Weiwei atkuria nuskendusio sirų berniuko nuotrauką
„Scanpix“/AP nuotr./Ai Weiwei atkuria nuskendusio sirų berniuko nuotrauką

Ypač didelio ažiotažo Ai Weiwei nuotrauka sulaukė dar ir dėl to, jog šiuo metu Vokietijoje gyvenantis Kinijos disidentas pastaruoju metu skyrė itin daug dėmesio pabėgėlių problemoms ir jų reprezentacijai šiuolaikiniame mene – metų pradžioje Ai Weiwei paskelbė norintis Lesbo saloje įkurti memorialą pabėgėliams, o dar praėjusią savaitę menininkas atsiėmė savo darbus iš Danijos „Aros“ muziejaus Orhuse ir „Faurschou Foundation“ Kopenhagoje, taip protestuodamas prieš antiimigracinę šalies politiką.

„India Today“ po pastarųjų dienų įvykių išplatintas pranešimas teigia, jog Ai Weiwei „tiki, kad menininkai neprivalo būti politiški, jie tik turi būti žmogiškesni“.                                                                                    

Socialinių tinklų vartotojai netruko pastebėti, jog paradoksalu, kad save taip teisina menininkas, kaltinamas būtent žmogiškumo ir empatijos stoka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius