Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į paskutinę kelionę išlydėta Kauno dramos teatro legenda – aktorius Leonardas Zelčius

Trečiadienį į paskutinę kelionę buvo išlydėtas Kauno dramos teatro legenda, aktorius, režisierius bei pedagogas Leonardas Zelčius. Pliaupiant lietui į teatrą, kur porą dienų buvo galima atsisveikinti su savaitgalį užgesusiu teatralu, pagerbti jo susirinko dešimtys kolegų ir talento gerbėjų.
Paskutinė aktoriaus L.Zelčiaus kelionė – per Laisvės alėją
Paskutinė aktoriaus L.Zelčiaus kelionė – per Laisvės alėją / Milenos Migonytės nuotr.

Ilgametis Kauno dramos teatro aktorius L.Zelčius mirė liepos 11-ąją, eidamas 88-uosius po sunkios ligos. Pildydami jo valią artimieji velionio kūną kremavo. 

Keletą dienų visi norintys atiduoti paskutinę pagarbą ir atsisveikinti su teatro mohikanu galėjo ateiti į Kauno dramos teatrą, kur buvo jo urna.

Milenos Migonytės nuotr./Nacionalinio Kauno dramos teatro direktoriaus Egidijaus Stanciko raginimas išlydėti L.Zelčių su plojimais sulaukė palaikymo
Milenos Migonytės nuotr./Nacionalinio Kauno dramos teatro direktoriaus Egidijaus Stanciko raginimas išlydėti L.Zelčių su plojimais sulaukė palaikymo: susirinkusi minia paskutinį kartą pagerbė savo mylėtą teatralą aplodismentais. 

Trečiadienį, išnešant ją iš teatro, nepaisant merkiančio lietaus, Laisvės alėjoje išsirikiavusi didelė minia, paskatinta Kauno dramos teatro direktoriaus Egidijaus Stanciko, pagerbė Anapilin išėjusį aktorių garsiais plojimais.

Iš teatro laidotuvių eisena pajudėjo Maironio gatve link Karalius Mindaugo prospekto ir juo pasiekė Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros baziliką, kur buvo aukojamos Šv. Mišios už velionį. Amžinąjam poilsiui aktorius atgulė Petrašiūnų kapinėse.

Savo talentu žavėjo teatro ir kino bei televizijos žiūrovus

L.Zelčius gimė 1928 m. gegužės 9-ąją Kaune. Baigęs Kauno „Aušros“ gimnaziją, 1945–1948 m. mokėsi Kauno dramos teatro studijoje, 1948–1952 m. studijavo Maskvos Lunačiarskio teatro meno institute Nuo 1952 m. Nacionalinio Kauno dramos teatro  aktorius.

Ši iškili asmenybė Lietuvos teatro istorijoje paliko gilų pėdsaką. Aktorius sukūrė daugiau nei 100 įvairiausių vaidmenų teatre, kine ir televizijoje, tai pat aktorystės paslapčių mokė Aukštesniosios aktoriaus meistriškumo mokyklos studentus.

Už ilgametę tarnystę teatro menui L. Zelčiui suteiktas Lietuvos liaudies artisto vardas, 1998 m. įteiktas LDK Gedimino ordino Komandoro kryžius, 2013 m. – Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius