-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš jos galima tikėtis visko: Tilda Swinton

Aktorė Tilda Swinton pirmiausia akį patraukia savo netradiciniu grožiu, griežtais veido bruožais ir ugniniais, o kartais pieno baltumo plaukais, tačiau jos asmenybė traukia dar labiau.
Tilda Swinton
Tilda Swinton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Niekada nenorėjusi būti aktore, bet apdovanota „Oskaru“, viena iš ryškiausių Holivudo žvaigždžių aktorystę vadina žaidimu. Visgi šiuo žaidimu ji sugeba aiškiai ir neatremiamai tvirtinti savo gyvenimo tiesas.

Tarp moters ir vyro

Už savo neįprastą grožį Tilda Swinton gali padėkoti net 9 amžių siekiančiai škotų giminei. Šalti ir griežti bruožai ne tik paverčia aktorę rimtumo simboliu, kurio žmonės neįsivaizduoja juokaujant, bet kartais verčia juos Tildą palaikyti vyru. O Tilda tuo pasinaudoja – ji ne kartą yra įsikūnijusi į vyrą tiek teatre, kur praleido savo jaunystę, tiek prieš kino kamerą. Be to, vyriškas profilis ir išskirtinis „nesaldus“ skonis Tildai nesutrukdė tapti dizainerių Viktor&Rolf mūza bei ne kartą patekti į geriausiai besirengiančių moterų sąrašus.

Savaitė stiklo dėžėje

Tilda Swinton savo meninius interesus išreiškia ne tik vaidyboje. Dukart ji yra atlikusi labai įvairių prieštaringų nuomonių sulaukusį meninį aktą – ji po savaitę praleido miegodama stiklo dėžėje. Žiūrovus, kurių Tilda sulaukdavo net po 3000 per dieną, tai ir baugino, ir juokino, ir kėlė jiems klausimų, kaip jai tai pavyksta. Pati Tilda vis dar negali išreikšti žodžiais šios patirties ir neatmeta galimybės pakartoti meno, kai „nedarai visiškai nieko“.

Kino festivalis namuose

Stebindama didžiules minias savo išraiškingais poelgiais, Tilda Swinton nepamiršta ir savo namų. Besišypsodama su rankomis pieštu plakatu ji atrodo šilta ir labai draugiška – taip ji kvietė mažo Škotijos miestelio Nairn, kur gyvena su vyru ir dviem vaikais, gyventojus susipažinti su viso pasaulio kino klasika. Bilietas į festivalį „Sapnų kinas balerinos salėje“ galėjo būti pakeistas naminiu pyragu, tad nenuostabu, kad vieną sekmadienį festivalis susilaukė ir močiutės, atėjusios su pižama ir šlepetėmis bei nepabijojusios praleisti rytinių mišių bažnyčioje.

Namai be televizoriaus, bet su dviem vyrais

Namo Tilda grįžta pas dvynius Honor ir Xavier, su kuriais ji leidžia laiką ne prie televizoriaus – tokio jie neturi, o laukuose karstydamiesi medžiais ir bėgiodami tarp aukštų pievos žolių. Bulvarinė spauda prieš kelis metus ėmė lyginti šį idilišką vaizdelį su Tildos seksualiniu gyvenimu. Nors Tilda vis dar gyvena su už ją gerokai vyresniu savo vaikų tėvu rašytoju Johnu Byrne, kelionėse ir premjerose jai kompaniją palaiko beveik 20 metų jaunesnis aktorius Sandro Koppas. Abu Tildos vyrai ne tik žino apie vienas kito dalį Tildos gyvenime, bet ir toleruoja tokią situaciją.

Tilda Swinton nėra eilinė nuspėjama moteris, tad tiek daug dar lieka nepasakyta ir tiek daug dar galima iš jos laukti ateityje. Pasakojimas apie Tildą Swinton atsirado ne be priežasties – tai pirmoji istorija, kurią pristato šių metų tarptautinis moterų kino festivalis „Šeršėliafam“, siūlydamas susipažinti su moterimis, iš kurių galima tikėtis visko. Juk kiekviena moteris yra nenuspėjama, visapusiška ir kaskart vis kitokia.

Tarptautinis moterų filmų festivalis „Šeršėliafam“ – kovo 3-13 d. kino teatruose „Pasaka“ ir „Skalvija“ Vilniuje.  Daugiau informacijos rasite adresu: www.serseliafam.com
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius