Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune perlaidotas išeivių rašytojas Bronys Raila su žmona

Penktadienį Kauno Petrašiūnų kapinėse perlaidotas išeivių žurnalistas, rašytojas, literatūrologas Bronys Raila ir jo žmona Daneta.
Žvakė
Žvakė / Photos.com

Rašytojo dukros Neringa ir Undinė Railaitės pasirūpino atskraidinti urną su tėvų palaikais iš JAV, kad būtų įgyvendinta tėvų paskutinė valia - atgulti amžino poilsio į gimtąją žemę.

Dalis žurnalisto, rašytojo B.Railos archyvo yra saugoma Maironio lietuvių literatūros muziejuje, medžiaga tvarkoma, tyrinėjama, pranešė Kauno savivaldybė.

B.Raila yra išleidęs per 20 knygų, rašė poeziją, publicistiką. Maironio literatūros muziejuje surengtoje parodoje lankytojai gali pamatyti visas jo išleistas knygas, redaguotus žurnalus, dokumentus, nuotraukas, rankraščius, laiškus.

Žurnalistas, literatūrologas, rašytojas, poetas, vertėjas B.Raila gimė 1909 metų kovo 23 dieną Pakruojo rajone, mirė 1997 metų balandžio 13 dieną Los Andžele, JAV.

B.Raila mokėsi Rozalimo vidurinėje mokykloje, baigė Panevėžio gimnaziją, mokėsi Lietuvos Vytauto Didžiojo universitete ir Kauno konservatorijoje.

Jis buvo vienas Lietuvos aktyvistų fronto (LAF) steigėjų, LAF propagandos komisijos pirmininkas, Kauno valstybės radiofono spaudos apžvalgos redaktorius ir pranešėjas, „Lietuvos aido“ korespondentas Paryžiuje ir Vakarų Europoje, žurnalo „Vairas“ redakcijos sekretorius, dirbo radijo stotyse „Laisvė“ ir „Laisvoji Europa“ komentatoriumi.

B.Raila yra apdovanotas LDK Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius