Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros ministerijos premija – savaitraščio „15min“ priedo „15 valandų“ kūrėjui Mindaugui Nastaravičiui

Kultūros ministerijoje ketvirtadienį 20-čiai kultūros ir meno kūrėjų bei vienai įstaigai įteiktos premijos už kultūrinę veiklą. Premija apdovanotas ir savaitraščio „15min“ priedo „15 valandų“ kūrėjas Mindaugas Nastaravičius.
Kultūros ministerijos premija įteikta Mindaugui Nastaravičiui
Kultūros ministerijos premija įteikta Mindaugui Nastaravičiui / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Nors išvakarėse buvo skelbta, kad Kultūros ministerijos premijas įteiks naujasis kultūros ministras Šarūnas Birutis, deja, Baltojoje Kultūros ministerijos salėje jis nepasirodė. Patikėjęs metinių premijų kultūros veikėjams teikimą savo pavaldiniams, jis nusprendė verčiau Seime klausytis savo partijos vado Viktoro Uspaskicho kalbos dėl teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Už publicistinius kūrinius kartu su Kornelijumi Plateliu ir Monika Krikštopaityte įvertintas ir savaitraščio „15min“ priedo „15 valandų“ kūrėjas M.Nastaravičius.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Premija apdovanotas ir savaitraačio 15min priedo 15 valandų kūrėjas, žurnalistas Mindaugas Nastaravičius
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Premija apdovanotas ir savaitraščio „15min“ priedo „15 valandų“ kūrėjas, žurnalistas Mindaugas Nastaravičius

Už nuopelnus Lietuvos valstybės kalbai, raštijos istorijai ir knygos menui Martyno Mažvydo premija apdovanotas Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto Leidybos centro vadovas Gytis Vaškelis.

Premija už bibliotekininkystės, bibliografijos, knygotyros mokslinius tyrinėjimus bei praktinę veiklą bibliotekose apdovanota Klaipėdos universiteto bibliotekos Informacinių paslaugų skyriaus vedėja Džeinara Kaunaitė.

Gelgaudiškio kultūros centro direktorius Edgaras Pilypaitis apdovanotas premija už aktyvią, kūrybingą veiklą kultūros centruose.

Tautosakos pateikėja Janina Bikinienė apdovanota premija už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą. Žurnalo „Liaudies kultūra“ redaktorė Dalia Antanina Rastenienė apdovanota premija už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Geriausi kultūros ir meno kūrėjai įvertinti specialiomis premijomis
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Premija įteikta Gyčiui Vaškeliui

Folkloristas Kazimieras Kalibatas apdovanotas premija už tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą.

Už muziejininkystės ir muziejų vertybių restauravimo darbus premija apdovanota Šiaulių ,,Aušros“ muziejaus direktoriaus pavaduotoja Virginija Šiukščienė.

Lietuvos dailės muziejaus Prano Gudyno restauravimo centro Keramikos, skulptūros restauravimo dirbtuvių ekspertė Bronislava Kunkulienė apdovanota premija už muziejininkystės ir muziejų vertybių restauravimo darbus.

Balio Buračo fotografijos meno premija apdovanotas fotomenininkas Arūnas Baltėnas. Už tautinę toleranciją premija įteikta poetei ir žurnalistei Indrei Valantinaitei.

Premija už geriausiai parengtus ir vykdytus vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos projektus skirta viešajai įstaigai "Skalvijos“ kino centras.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Geriausi kultūros ir meno kūrėjai įvertinti specialiomis premijomis
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Premija įteikta Kornelijui Plateliui

Taip pat premijos įteiktos kultūros kūrėjams: Šiaulių dailės galerijos vyresniajam specialistui Andriui Grigalaičiui, teatro ,,Žalia varna“ įkūrėjai Aurelijai Čeredaitei, Kauno rajono vaikų folkloro ansamblio „Serbentėlei“ vadovei Daivai Bradauskienei.

Jaunojo menininko metų debiuto premija apdovanota aktorė Virginija Kuklytė. Jaunojo kūrėjo premijomis įvertinti kompozitorius Mykolas Natalevičius, vizualaus meno kūrėjas Liudvikas Buklys ir aktorius Darius Petrovskis.

Muziejų metų diplomai įteikti Rokiškio krašto muziejui, 2012 metais išrinktam Metų muziejumi. Šiaulių ,,Aušros“ muziejui (Ch.Frenkelio vilai), pelniusiam II vietą, ir Europos centro muziejui „Europos parkas“, pelniusiam III vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius