-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menininkai broliai Gataveckai: geri dalykai greitai „nesidaro“

Broliai Algirdas ir Remigijus Gataveckai, užaugę Alytaus vaikų globos namuose, yra puikūs dailininkai, pedagogai, profesionalūs breiko šokėjai, Alytaus garbės piliečiai, kupini gražių idėjų ir meilės gyvenimui žmonės. A.Gataveckas sako, kad pinigai ateina tada, kai žmonės pamilsta savo darbą.
Algirdas ir Remigijus (kairėje) Gataveckai
Algirdas ir Remigijus (kairėje) Gataveckai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Geri dalykai greitai nesidaro, bet jeigu tu myli savo darbą, nesvarbu, kas tu būtum, ar direktorius, ar šaltkalvis, ar politikas, bet jei esi sąžiningas ir galvosi pirmiausia apie darbą, kaip jį tiksliai ir sąžiningai padaryti, tada ateis pinigai. Nereikia pirmiausia galvoti apie pinigus, skaičiuoti jų, o po to galvoti, kaip tuos pinigus gauti“, – „Žinių radijo“ laidoje „Prie pietų stalo“ sakė A.Gataveckas.

Pasak jo, būsimieji studentai neturėtų rinktis specialybes tik pagal perspektyvumą ir pinigus:  „Studentai ir mamos daro dideles klaidas, kai sako: ne, tu ten nestok, nes ten pinigų nedaug būna. Tu stok ten, kur daugiau moka. Bet iš tikrųjų didesnė ir konkurencija būna, ir ne visi baigę aukščiausiais balais, o aukščiausiais balais baigę myli savo darbą.“

Kaip „nepasikelti“?

A.Gataveckas prieš keletą metų buvo išrinktas geriausiu dailininku, broliais ėmė domėtis žiniasklaida, fotografai, tačiau jie nepasidavė „žvaigždžių sindromui“.  „Neišvengiamai atsakysiu, kad mums patinka dėmesys, bet nebuvo tokio poveikio, kad jaustumėmės pasikėlę. Mūsų gyvenimas vadovaujasi tuo, kad nesikelti, būti tuo, kas esi“, – sakė R.Gataveckas.

Kai neturėjau draugės, atsisėsdavau parke. Sėdi panelė. Pasisveikinu. Ji taip pakelia galvą – esą jai čia ne lygis. Tada pagalvoji – kodėl taip vyksta? Aš mandagiai pasisveikinau, aš nieko nenorėjau.

Brolis A.Gataveckas pripažino, kad išlikti paprastais yra sunku: „Mes visi sergame tomis pačiomis ligomis, visi turime panašių problemų. Dėmesys, žinomumas to nekeičia. Nesvarbu, ar tu prezidentas, ar šlavėjas. Svarbiausia – požiūris į žmogų, į jo sąžiningumą.“

R.Gataveckas pastebi, kad kartais nereikia būti žinomu žmogumi, kad užriestum nosį. „Daug kas priklauso nuo žmogaus. Pavyzdžiui, nežinomas žmogus, graži dvyliktokė panelė, bus daugiau pasikėlusi negu kokia nors žvaigždė. (...) Kai neturėjau draugės, atsisėsdavau parke. Sėdi panelė. Pasisveikinu. Ji taip pakelia galvą – esą jai čia ne lygis. Tada pagalvoji – kodėl taip vyksta? Aš mandagiai pasisveikinau, aš nieko nenorėjau.“

Broliai Gataveckai 2009 m. dalyvavo televizijos šou „Lietuvos talentai“ kaip profesionalūs breiko šokėjai, 2012 m. šiuolaikinio meno mugėje „Art Vilnius‘12“ nustebino kaip dailininkai.

Už projektą „Poveikis“ autoriai buvo apdovanoti geriausiais tarptautinės šiuolaikinio meno mugės „Art Vilnius‘12“ menininkais (išrinktas žiūrovų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius