Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė garsi Rusijos aktorė Liudmila Gurčenko

Rusijos žiniasklaida ir naujienų agentūros trečiadienio vakarą paskelbė, kad Maskvoje mirė garsi šios šalies aktorė Liudmila Gurčenko.
Liudmila Gurčenko su Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu (2010 m. gruodis)
Liudmila Gurčenko su Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu (2010 m. gruodis) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad 75 metų aktorė po sunkios ligos su gyvenimu atsisveikino savo namuose. Jos mirtį konstatavo iškviesti greitosios pagalbos medikai. Pasak medikų, pirminės išvados rodo, kad L.Gurčenko mirties priežastis – ūmus širdies nepakankamumas.

Medikai į L.Gurčenkos namus buvo iškviesti 18.48 val. vietos (17.48 val. Lietuvos) laiku. Iki aktorės namų medikų ekipažas dėl transporto spūsčių miesto centre važiavo 21 minutę. Kai gydytojai galų gale atvyko pas pacientę, ji jau buvo mirusi, skelbia newsru.com.

Šių metų vasario pradžioje L.Gurčenko nesėkmingai pargriuvo vedžiodama šunis netoli savo namo. Per šį nelaimingą atsitikimą aktorė patyrė sunkią traumą – jai lūžo dubens kaulai. Ligoninėje L.Gurčenko buvo operuota, o kovo pradžioje išleista toliau gydytis į namus.

L.Gurčenko gimė 1935 metų lapkričio 12 dieną Charkove (Ukraina). 1958 metais ji baigė kinematografijos mokslus, tačiau kine debiutavo dar studijų metais. Aktorės šlovės žvaigždė patekėjo 1956-aisiais, kai jauna studentė nusifilmavo irgi dar jauno režisieriaus Eldaro Riazanovo komedijoje „Karnavalo naktis“ ir jame atliko vieną iš pagrindinių vaidmenų.

Per ilgiau nei pusę amžiaus trukusią karjerą L.Gurčenko kine įkūnijo apie šimtą didelių vaidmenų ir filmavosi beveik iki pat mirties.

L.Gurčenko per gyvenimą buvo ištekėjusi penkis kartus. Pirmuoju jos sutuoktiniu tapo rašytojo Boriso Pilniako sūnus Borisas Andronikašvilis. Ši santuoka po trejų metų, jau gimus dukrai Mašai, subyrėjo. Antruoju aktorės vyru tapo dar vieno rašytojo, Aleksandro Fadejevo, įsūnis Aleksandras Fadejevas jaunesnysis. Ši santuoka irgi ilgai netruko.

Su kitu savo išrinktuoju, žinomu dainininku Josifu Kobzonu, L.Gurčenko gyveno trejus metus. Po to 18 metų aktorė santuokoje gyveno su pianistu Konstantinu Kuperveisu. Su paskutiniuoju savo vyru, Sergejumi Seninu, L.Gurčenko susipažino Vladimiro Nabokovo kūrinių motyvais statytos juostos „Sekso pasaka“ filmavimo aikštelėje 1991-aisiais. S.Seninas šį filmą prodiusavo. Po poros metų jiedu dar kartą susitiko kuriant filmą „Myliu“ ir tada jau nusprendė likti kartu.

VIDEO: Людмила Гурченко. В память о любимой актрисе!

VIDEO: Людмила Гурченко Вечная любовь

VIDEO: Борис Моисеев и Людмила Гурченко - Ненавижу (HD)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius