Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje rengiamasi įamžinti D.Banionio atminimą

Panevėžyje bus siekiama įamžinti čia gyvenusio ir Juozo Miltinio teatre dirbusio lietuvių aktoriaus Donato Banionio atminimą.
Atsisveikinimo su Donatu Banioniu akimirka
Atsisveikinimo su Donatu Banioniu akimirka / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Turime savo garbės piliečiams tokį įsipareigojimą pastatyti memorialines lentas, taip pat ir Donatui Banioniui. Tai bus jo jubiliejaus proga – jo šeima taip pat turi tokį pageidavimą“, – BNS sakė Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas.

Anot jo, šiuo metu yra įrengta memorialinė lenta Vilniuje, tad Panevėžyje taip pat nuspręsta pažymėti namą Ukmergės gatvėje, greta Skaistakalnio parko, kur gyveno legendinis lietuvių aktorius.

Atminimo lentai kitų metų miesto biudžete svarstoma numatyti 3 tūkst. eurų. Šiam sprendimui dar turės pritarti savivaldybės taryba.

D.Banionis mirė pernai rugsėjį, jam buvo 90 metų.

1924 metais Kaune gimęs D. Banionis septyniolikos metų atėjo į Panevėžio dramos teatrą pas režisierių Juozą Miltinį, 1984-1988 metais buvo Panevėžio teatro direktorius bei meno vadovas.

Kine D. Banionis debiutavo 1959 metais. Per savo karjerą D. Banionis sukūrė daugiau kaip 100 teatro ir per 50 kino vaidmenų. Aktorius apdovanotas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija, gavęs ne vieną tarptautinį apdovanojimą.

Jis labiausiai išgarsėjo septintajame dešimtmetyje, sukūręs vaidmenį Vytauto Žalakevičiaus filme „Niekas nenorėjo mirti“, 1972-aisiais sukurtu vienu pagrindinių vaidmenų rusų režisieriaus Andrejaus Tarkovskio filme „Soliaris“ bei kitais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius