-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Poetas Algimantas Baltakis: Lietuva neteko didžio poeto, aš – draugo

„Išėjo dar vienas muškietininkas“, – atsiduso poetas Algimantas Baltakis ir priminė, kad literatūros pasaulyje sklandė trijų muškietininkų“ metafora, kuria buvo apibūdinami poetai Justinas Marcinkevičius, Alfonsas Maldonis ir A.Baltakis.
A.Baltakis teigia, kad sustoti rašyti jis mėgino ne vieną kartą. Iki pat dabar – nesėkmingai.
A.Baltakis teigia, kad Lietuva neteko didžiausio XX a. antros pusės poeto. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Mus taip vadino... Tačiau visi išeiname, nieko nėra amžino. Dabar išėjo Justinas, 2007 metais Alfonsas, tas pats juk laukia ir manęs“, – „15min“ sakė poetas, kaip ir J.Marcinkevičius, gimęs 1930 metais.

Anot populiaraus eilėraščių ir dainų kūrėjo, visi „trys muškietininkai“ turėjo savas nišas, vienas kitam niekada netrukdė.

„Pagrindinė Justino tema buvo tauta, jos kalba ir istorija. Niekas kitas iš mano kartos šios temos taip ryškiai neplėtojo. Alfonsas per istoriją, per buitį mėgino paaiškinti žmogaus jausenas, jis buvo daugiau tokio valstietiško tipo poetas. Apie save pats kalbėti nenoriu. Tegul kalba kiti“, – teigė A.Baltakis.

Jo manymu, Lietuva neteko didžiausio XX a. antros pusės poeto. „Taip sakau ne dėl to, kad jis – mano draugas. Justinas buvo tikras tautos poetas, jį mylėjo, gerbė, skaitė labai daug žmonių. Sunku pasakyti ką nors daugiau... Netekau labai gero draugo“, – kalbėjo poetas.

Kartu jis atkreipė dėmesį, kad dažnai pasitaiko atvejų, kai žmogaus talentas, pasiekimai, nuopelnai kultūrai įvertinami tik po mirties.

„Justino indėlį mūsų tautai, mūsų kultūrai, mūsų poezijai mes visi, tikiu, supratome dar esant jam gyvam. Ir niekada niekada to nepamiršime“, – mintimis dalijosi A.Baltakis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius