Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos teatro legenda Jurijus Liubimovas po beveik 50 metų pasipiktinęs išėjo iš Tagankos teatro

Garsiausias šių dienų Rusijos režisierius Jurijus Liubimovas pasipiktinęs išėjo iš savo teatro, kuriam vadovavo beveik pusę amžiaus ir kurį palikti nusprendė susiginčijęs su aktoriais dėl atlyginimų.
Režisierius Jurijus Liubimovas
Režisierius Jurijus Liubimovas. / NTV kanalo kadras
Temos: 1 Maskva

93 metų J.Liubimovas, kuris 1964-aisiais įsteigė Maskvos Tagankos teatrą, apkaltino savo aktorius tuo, kad jiems esą rūpi tik pinigai, ir pareiškė, kad neketina daugiau su jais dirbti. Ginčas kilo per gastroles Čekijoje.

„Patvirtinu, kad priėmiau savo galutinį sprendimą – išeiti iš teatro“, – vėlai šeštadienį naujienų agentūrai „RIA Novosti“ pareiškė režisierius.

„Neketinu dirbti su šia trupe. Tegu jiems vadovauja jų profesinė sąjunga. Man jau užteks šitos gėdos, šitų pažeminimų, ... troškimo dirbti nebuvimo, šito vien pinigų troškimo“, – sakė jis.

Skandalas kilo prieš Bertoldo Brechto „Gero žmogaus iš Sezuano“ (Der gute Mensch von Sezuan) spektaklį, kai aktoriai atsisakė repetuoti, jei jiems iš pradžių nebus sumokėta.

Režisieriaus žmona Katalin „RIA Novosti“ sakė, kad, norėdamas išgelbėti spektaklį, J.Liubimovas sumokėjo aktoriams iš savo kišenės, bet paskui prisiekė niekada daugiau su jais nebedirbti.

J.Liubimovas pakomentavo taip: „Aišku, kad šaliai, Rusijos teatrui tai prestižo praradimas. Tačiau, atrodo, tiems aktoriams tai visai nerūpi.“

J.Liubimovas buvo vienas sovietinio teatro milžinų, pelnęs šlovę ne tik Rusijoje, bet ir užsienyje – itin vizualiais ir eksperimentiniais spektakliais, kurie peržengdavo kalbos ribas.

Sovietų Sąjungos publiką savo spektakliais jis žavėjo iki 1984-ųjų, kai iš jo buvo atimta SSRS pilietybė – už tai, kad jis Londone statydamas vieną pjesę davė interviu laikraščiui „The Times“.

Tačiau prasidėjus „perestroikai“, J.Liubimovas 1988 metais su triumfu grįžo į Maskvą, o beveik mitinį savo statusą išsaugojo ir po Sovietų Sąjungos žlugimo. Naujus spektaklius jis statė ir įžengęs į dešimtą gyvenimo metų dešimtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius