Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tradicinių verbų gamintojams Klaipėdoje – plastikinių verbų konkurencija

Klaipėdos senamiestis šeštadienį ūžia – tradicinė Kaziuko mugė į Turgaus gatvę bei Teatro aikštę sutraukė šimtus prekeivių ir minią pirkėjų.
Verbas pinanti klaipėdietė Vanda Kaziuko mugei ruošiasi visus metus.
Verbas pinanti klaipėdietė Vanda Kaziuko mugei ruošiasi visus metus. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Tautodailininkai bei tradicinių patiekalų propaguotojai iš Žemaitijos kaip alternatyvą šurmulingai Vilniaus Kaziuko mugei renkasi Klaipėdą. Pastaraisiais metais Klaipėdos Kazimierų bendrijos rengiama mugė gerokai išsiplėtė, į ją važiuoti ėmė ir amatininkai iš Latvijos ar Kaliningrado. 

Šeštadienį žmonės skubėjo prie paviljono su meduoliais, namuose kepta duona, bandelėmis, riestainiais, rūkytos mėsos gaminiais. Įdienojus prekeiviai džiūgavo, kad jau pavyko ir vieną kitą litą užsidirbti. 

Didžiausio žmonių susidomėjimo tradiciškai sulaukė verbų gamintojai. Tačiau tradicinių džiovintų augalų verbų kūrėjai apgailestavo, kad mugėje jau pasirodė ir verbų, pagamintų iš ryškiaspalvių plastikinių gėlių. 

„Prekyba juda, tačiau kainas teko sumažinti kone per pusę. Jei anksčiau už didelę verbą pavykdavo gauti ir 60-70 Lt. Dabar jos kainuoja jau po 30-40 Lt“, - teigė klaipėdietė Vanda. Moteris pasakojo, kad per dieną pasiseka sukurti tik dvi verbas. „Tačiau reikia pažymėti, kad šiai mugei mes ruošiamės jau nuo pavasario, tenka pasisėti ašarėles, lapės uodegėlėmis vadinamas smilgas, sausuoles, zundas ir dar daug augalų. Vasarą paupiuose, pamiškėse su anūkais renkame smilgas, jas kruopščiai džiovinam“, - pasakojo Vanda, jau devyniolika metų važiuojanti į Kaziuko mugę Klaipėdoje. 

Anot jos, gamta tokia įvairi, tas nupinti dvi vienodas verbas – neįmanoma. „Visos jos būna, nors ir panašios, bet skirtingos“, - teigė amatininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius