Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 31

15min.lt skaitytojai kviečiami prisidėti prie pirmojo lietuviško siaubo filmo „Rūsys“ kūrimo

Ar geras siaubo filmas gali apsieiti be kraujo? Tokiu klausimu pirmojo lietuviško siaubo filmo „Rūsys“ kūrėjai pradeda kino projektą ir kviečia 15min.lt portalo lankytojus prisidėti prie filmo kūrimo. Padėkite kūrybinei grupei apsispręsti, ar reikia filme kraujo, balsuokite apklausoje.
Baimė
Baimė / 123rf.com nuotr.

Kalbiname filmo „Rūsys“ prodiuserį bei vieną iš istorijos autorių – Almantą Dulkį ir klausiame apie siaubo filmus bei kokią paskirtį jie užima kino pasaulyje.

– Kinas, kad ir kokio žanro bebūtų, yra priemonė vizualiais metodais papasakoti istoriją. O geras kinas istoriją pasakoja sukeldamas žiūrovui tam tikras emocijas – juoką arba liūdesį, džiugesį ar siaubą. Juk į kino teatrus einame ne šiaip dvi valandas pasėdėti – siekiame pasikrauti emocijų.

 – Ar šiuolaikinis lietuviškas kinas sugeba žiūrovui dovanoti emocijas?

– Manau, kad tas lietuviškas kinas, kuris pastatytas brandžių kino kūrėjų, – tikrai leidžia mėgautis suformuota emocija. Apmaudu tik tai, kad iki šiol lietuvių kūryboje sutinkame daugiausia komedinius ar draminius bandymus, bet gi žmonių emocijos daug spalvingesnės. Spalvų įvairovės filme „Rūsys“ ir siekiame.

 – Siaubo filmuose didelę vietą užima specialieji efektai – ar jie dar veikia visko mačiusį žiūrovą? Ko reikia, norint nustebinti tokio žanro mylėtoją?

– Šiuolaikinį žiūrovą nustebinti vien specialiais efektais darosi vis sunkiau. Užtenka prisiminti Lietuvoje ypač populiarų siaubo filmą „Pjūklas“, kurio kiekvienoje dalyje kraujo ir žiaurių vaizdinių yra daugiau nei prieš tai buvusioje, tačiau net šis faktas ilgainiui pradeda nebejaudinti žiūrovo – jis jau atbukęs nuo vaizdinio šoko dozių. Mes „Rūsį“ visų pirma statome ant žmogaus baimės psichologijos pagrindų ir tik tada jį paskaniname specialiųjų efektų prieskoniais. Kad ir koks reiklus būtų žiūrovas, jį visada galima nustebinti puikia istorija, žongliruojant būtent šio žiūrovo pasaulio suvokimo prizmėmis.

– Kino projekto startui užduodate 15min.lt portalo skaitytojams klausimą dėl kraujo poreikio filmo siužete. Ko dar mūsų skaitytojai gali tikėtis iš šio projekto?

– Nors iki kino filmavimo pradžios dar yra šiek tiek laiko, susiduriame su keletu keblumų – pradedant poros filmavimo vietų paieška, baigiant reikalingais specifiniais aktoriais. Manau tikrai prašysime 15min.lt skaitytojų pagalbos sprendžiant šias problemas.   

– Kadangi spalio 31 d. minima Helovino šventė – gal galite šiam siaubų vakarui rekomenduoti jūsų manymu tikrai įdomius ir įtraukiančius siaubo filmus?

– James Wan, aukščiau minėtas „Pjūklo“ kūrėjas, pelnytai vadinamas siaubo filmų guru, neseniai kino teatrams dovanojo vieną įspūdingiausių savo filmų -„Išvarymas“. Šis filmas bus tikras perlas šiurpuliukų vakarui.

Jei mėgstate paslėptą ironiją, simbolizmą bei netikėtus siužeto vingius – populiaraus mistinio serialo „Lost“ kūrėjai praeitais metais žiūrovams suteikė galimybę mėgautis puikia „Namas girios glūdumoje“ istorija.

O jei esate vienas tų, kurių jau niekas nestebina – rinkitės „gore“ siaubo subžanro genijaus Yoshihiro Nishimura režisuotus filmus. Japonų pasaulio suvokimas stipriai skiriasi nuo mūsų, o žinant, jog šis režisierius įkvėpimo semiasi iš tokių menininkų kaip Quantin Tarantino bei Salvadoro Dali, jūs arba nemaloniai juoksitės, arba jus supykins. Abejingai tokių filmų tiesiog neįmanoma žiūrėti.

Sekti tolimesnes filmo „Rūsys“ užduotis bei diskutuoti galite specialiame filmo „Facebook“ puslapje www.facebook.com/filmasrusys arba teminėje portalo 15min.lt skiltyje www.15min.lt/rusys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius