-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 19

A.G.Inarritu filmas „Biutiful“: kas ir kodėl įvėlė klaidą pavadinime? (video)

Gerai žinomų filmų „21 gramas”, „Babelis” bei „Motina ir dukra” režisierius Alejandro Gonzalez Inarritu vasario 11 dieną į kino teatrus grįžta su nauja už širdies neabejotinai pagriebsiančia ir susimąstyti priversiančia drama „Biutiful“. Jau dabar daugelis kritikų filmą vadina geriausiu A.G Inarritu darbu per visą jo kaip režisieriaus karjerą.
A. G. Inarritu
A. G. Inarritu / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Pagrindinė juostos žvaigždė, aktorius Javieras Bardemas („Šioje šalyje nebėra vietos senukams“, „Viki Kristina Barselona“, „Valgyk Melskis Mylėk“) vaidina vyrą iš gatvės, sužinantį, jog serga nepagydoma liga. Kad ir kaip stengiasi sutvarkyti savo bei dviejų vaikų gyvenimą, Uksbalis supranta, kad sunkiausia susitaikyti su pačiu savimi.

Tačiau ne tik pagrindinis filmo herojus yra pilnas prieštaravimų. Pavadinimas – taip pat. „Biutiful“ – tai netaisyklingai parašytas angliškas žodis „Beautiful“ (liet. gražus). „Pirmasis šio filmo pavadinimas buvo „Kitų prisiminimai“ (The Memory of Others), tačiau galiausiai man jis pasirodė per ilgas, per sudėtingas,“ – pavadinimo istoriją pasakoja A.G.Inarritu.

Vieną dieną Uksbalio duktė Ana, kuri mokosi anglų kalbos, paklausia, kaip rašosi žodis „beautiful“. Tuomet atvirutėje, skirtoje tėčiui, parašo šį žodį su klaida – „Biutiful“. Ši mintis ir toliau dominuoja filme - pagrindinis veikėjas, žinodamas, kad gyventi jam liko visai nedaug, tiems, su kuriais susiduria, stengiasi daryti gražius dalykus, taip pat apsaugoti vaikus nuo blogio, kurio pilnas visas pasaulis.

Pasak Javiero Bardemo, šis žodis taip pat pabrėžia, jog net ir ne itin geri žmonės, kaip ir įvairūs netaisyklingi dalykai pasaulyje, gali būti savotiškai gražūs.

„Visų mano kuriamų filmų pavadinimai atsiranda tik pačioje pabaigoje. Man patiko „Biutiful“ variantas, nes jis, atrodo, kviečia žmones suprasti, jog ne kiekvienas grožis yra gražus būtent mums įprastomis prasmėmis,“ – sako filmo režisierius, scenarijaus autorius bei prodiuseris A.G Inarritu.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius