-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 22

Aktoriai dirbo Antrojo pasaulinio karo sąlygomis

Šį penktadienį Lietuvos, Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos kino teatruose pradedamas rodyti pats brangiausias rusų kino filmas režisieriaus Nikitos Michalkovo „Saulės nualinti: pasipriešinimas“.
Kadras iš filmo „Saulės nualinti: pasipriešinimas“
Kadras iš filmo „Saulės nualinti: pasipriešinimas“ / FORUM CINEMAS nuotr.

55 mln. JAV dolerių kainavusio filmo filmavimo sąlygos priminė Antrąjį pasaulinį karą, todėl aktoriai ir masinių scenų dalyviai dažnai pamiršdavo, kad tai – tik filmavimas.

Dėl dažnai itin sunkių ir sudėtingų gamtos sąlygų filmavimo aikštelėje dažnai girdėdavosi replikos ir reakcijos visai ne pagal scenarijų. Vienoje scenoje sunkvežimiu važiuoja kareiviai su nėščia moterimi, kuriuos negailestingai bombarduoja. Aktoriai nežinojo, kurioje vietoje nugriaudės sprogimas ir įtampa buvo didžiulė. Vienu metų masinės scenos dalyvis neištvėrė ir iš nevilties sušuko: „Dieve, kada visa tai baigsis?!“ Ši spontaniška frazė, greičiausiai skirta režisieriui, pakliuvo į filmą.

Masinėse filmo scenose dalyvavo beveik visi Šušumarų miestelio gyventojai (Sankt Peterburgo Puškino rajonas) – šalia šio miestelio vyko visų mūšio scenų filmavimai. Kuriant sceną, kur pagrindinį herojų Kotovą (aktorius N.Michalkovas) traiško tankas, aktorių kiekviename dublyje užpildavo dešimtys kilogramų šaltos žemės, kiekvieną kartą jis turėjo pats atsikasti ir išlysti iš po žemių krūvos. Viskas buvo filmuojama spaudžiant 30 laipsnių šalčiui, tačiau dublerio pagrindinį vaidmenį atliekantis filmo režisierius atsisakė.

Režisieriaus N.Michalkovo filmas „Saulės nualinti: pasipriešinimas“ Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti balandžio 23 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius