-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 04 21

Banglentininkai sezonui ruošiasi kino teatre

Nors vanduo jūroje dar vėsokas, banglentininkai jau įnirtingai tikrina prognozes ir stebi besiformuojančius ciklonus – jei bus bangų, atsiras ir drasuolių, nekreipiančių dėmesio į vandens temperatūrą.
Filmo „Šangri La griausmai“ kadras
Filmo „Šangri La griausmai“ kadras
Temos: 1 Kinas

Tuo tarpu Vilniuje, minkštuose kino teatro „Pasaka“ krėsluose įsitaisę šio sporto fanai grožisi geriausiu 2014 metų banglenčių filmu „Šangri La Griausmai“ („Strange Rumblings in Shangri La“). Jacques Cousteau nuotykių ir Bruce Brown filmų įkvėptas sporto kinematografijos šedevras pasakoja apie kelionę po žemės rutulį, beieškant tobulų bangų ir rojaus žemėje – Šangri La.

VIDEO: Filmo „Šangri La Griausmai“ anonsas

„Net neabejojau, kad filmas patiks žiūrovams, tai gana lengvas, neįpareigojantis, tačiau ypatingai įtraukiantis kūrinys“, – pirmą kartą kino teatro repertuaruose rodomu banglenčių filmu džiaugėsi vienintelės banglenčių stovyklos Baltijos jūroje „Surf Camp“ organizatorius Girmantas Neniškis. „Smagu, kad kino teatro salės pilnutėlės žiūrovų, tai tik patvirtina, kad mūsų publika jau subrendo kokybiškam, alternatyviam kinui.“

Vieni geriausių banglenčių atletų buvo filmuojami 16mm kino juosta, o savitą stilių turintis režisierius Joe Guglielmino nevengia nuotykių paskaninti ir humoro prieskoniais. Įspūdingos bangos ir gamta lydi visą kelionę nuo ledinės Islandijos iki tropinio Mozambiko, nuo Prancūzijos vynuogynų iki Brazilijos ir Indonezijos salų.

VIDEO: Filmo „Šangri La Griausmai“ anonsas

O linguojančias palmes palydintis ir saulėlydžių spalvas sutirštinantis garso takelis vertas atskirų komplimentų. Čia išgirsite The Stranglers, Kiasmos, Pure X, Mickey Moonlight, Newcleus, Sons Of Magdalene, Nils Frahm, Witch, Dungen, Gil Scott - Heron, Deatch ir kitų atlikėjų kūrinius.

Bilietai buvo iššluoti į pirmus du filmo seansus, ketvirtadienį, balandžio 23 d.,  „Šangri La Griausmus“ dar galima pamatyti kino teatro „Pasaka“ didžiojoje salėje 17.30 val.

Banglenčių kultūra Lietuvoje taip pat sparčiai vystosi. Rugpjūčio 21-23 dienomis Preiloje jau aštuntus metus vyks banglenčių stovykla „Surf Camp“, kurios metu visi norintys gali nemokamai išbandyti banglenčių sportą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius