-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 08

Britų kino pažiba Gary Oldmanas tapo legendinės Šaltojo karo istorijos šnipu

Prieš pat Kalėdas, gruodžio 23-ąją, lietuvius į kino teatrus vilios kvapą gniaužiantis švedų režisieriaus Tomaso Alfredsono filmas „Bastūnas, siuvėjas, kareivis, šnipas“ (angl. „Tinker, Tailor, Soldier, Spy“), sukurtas pagal to paties pavadinimo britų rašytojo Johno le Carre'o detektyvinį romaną. Jau dabar pagrindinis filmo aktorius Gary Oldmanas laikomas vienu rimčiausių pretendentų į „Oskaro“ statulėlę.
Filmas „Bastūnas, siuvėjas, kareivis, šnipas“
Filmas „Bastūnas, siuvėjas, kareivis, šnipas“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.

53-ejų G.Oldmaną savo įkvėpėju ir idealu vadina daugybė garsių aktorių, jis yra pelnęs dešimtis apdovanojimų per savo karjerą, tačiau jis vis tiek vadinamas vienu labiausiai nuvertintų kino industrijos aktorių. Šis žinomas britas iki šiol niekuomet nebuvo nominuotas „Oskarui“.

Filme „Bastūnas, siuvėjas, kareivis, šnipas“ G.Oldmanas vaidina gudrų žvalgybininką Džordžą Smailį, kuris pačiame Šaltojo karo įkarštyje paskiriamas tirti sudėtingą bylą ir rasti išdaviką. „Tais laikais šnipai buvo apsėsti paranojos. Jie visuomet laukė laiptinėje pasigirstančių žingsnių, bijojo, kad jų priedanga bus atskleista. Smailis irgi buvo toks, jis nuolat žiūrėjo sau per petį“, – apie savo herojų kalbėjo britas. G.Oldmanas žurnalistams prisipažino ilgai dvejojęs, ar imtis vaidmens, mat anksčiau buvo sukurta ne viena Johno le Carre‘o knygos ekranizacija, o tokiais atvejais jose vaidinę nori nenori yra lyginami tarpusavyje.

„Kita vertus, tokio stipraus vaidmens ieškojau ilgus metus, tai neabejotinai pats geriausias vaidmuo, kokį esu atlikęs per pastaruosius 15 ar net daugiau metų“, – interviu Buzzsugar.com sakė G.Oldmanas. Jis prisipažino, kad filmui turėjo priaugti svorio, bet taip norėjęs pats – kad pasirodydamas be marškinėlių atrodytų kaip „įprastas vidutinio amžiaus vyras“. G.Oldmanas taip pat džiagėsi galėjęs filmavimų metu susipažinti su kolega Johnu Hurtu, mat ne vienerius metus buvo jo gerbėjas.

„Bastūnas, siuvėjas, kareivis, šnipas“ gali pasigirti iš tiesų puikių britų aktorių būriu. Be G.Oldmano ir J.Hurto filme taip pat pasirodys „Oskarą“ jau pelnęs Colinas Firthas, Tomas Hardy, matytas neseniai pristatytoje juostoje „Kovotojai“, Toby Jonesas, Markas Strongas ir kiti.

Įtraukiančius šnipų žaidimus istorijoje „Bastūnas, siuvėjas, kareivis, šnipas“ su puikiais britų aktoriais Lietuvos publika išvysti galės jau šių metų gruodžio 23-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius