Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 23

Kam atiteks Lietuvos metų kino aktorės vardas?

Ryškiausi Lietuvos kino padangės įvykiai, režisieriai, aktoriai ir juostos išrenkami bei sveikinami kasmet vykstančiuose „KINFO apdovanojimuose“. Likus vos kelioms savaitėms iki renginio paaiškėjo visų 11 apdovanojimų kategorijų finalininkai. Dėl Lietuvos metų kino aktorės vardo šiemet varžosi Aistė Diržiūtė, Sonata Paliulytė ir Justė Zinkevičiūtė.
Pretendentės į Lietuvos metų kino aktorės titulą
Pretendentės į Lietuvos metų kino aktorės titulą / Kinfo.lt nuotr.

„KINFO apdovanojimus“ galima pavadinti ir visuomenės balsu, nes tik žiūrovu balsavimas nulemia tai, kas tampa geriausiais. Pristatome jums tris pretendentes į Lietuvos metų kino aktorės vardą. 

Aistė Diržiūtė, „Sangailės vasara“

A.Diržiūtė yra kilusi iš Vilkaviškio. Jaunoji aktorė jau yra suvaidinusi ne viename lietuviškame filme. Jos debiutas kine buvo Roberto Mullano filme „Mes dainuosim“. Aktorė sukūrė vaidmenis televizijos serialuose „Kriminalistai“, „Moterų laimė“, taip pat vaidina teatre. Po vaidmens „Sangailės vasara“ ji buvo pastebėta ir įvertinta kritikų, o 2015-aisiais apdovanota Europos kino žvaigždėms skirtoje tarptautinėje programoje „European Shooting Stars“. A.Diržiūtė taip pat tapo pirmąja lietuvių aktore, dalyvavusia šioje programoje.

Monikos Penkutės nuotr./Aistė Diržiūtė
Monikos Penkutės nuotr./Aistė Diržiūtė

Sonata Paliulytė, „Problemų tvarkytojas“

S.Paliulytė jau beveik 10 metų vaidina VGTU teatre-studijoje „Palėpė“, kur ir susipažino su Mariumi Pocevičiumi, „Problemų tvarkytojo“ režisieriumi. Ne vienerius metus su Mariumi buvo scenos kolegos ir kartą gavo netikėtą pasiūlymą suvaidinti jo filme. Su kinu neturėjo nieko bendro, tad šis Mariaus pasiūlymas buvo iššūkis jai pačiai. Aktorė S.Paliulytė atlieka vieną pagrindinių vaidmenų filme „Problemų tvarkytojas”.

KINFO.lt nuotr./Sonata Paliulytė
KINFO.lt nuotr./Sonata Paliulytė

Justė Zinkevičiūtė, „Dėdė, Rokas ir Nida“

Nidoje užaugusi J.Zinkevičiūtė aktorystės meno mokosi nuo šešerių metukų. Pirmas Justės vaidmuo buvo ūmėdė dramos būrelio spektaklyje „Grybų karas“. Būsimai aktorei buvo patikėta vos viena frazė: „Aš apalpsiu, kur kėdė?“. Tada ji pradėjo lankyti dramos būrelį, kuriame aktoriavo, iki kol baigė mokyklą. Vėliau J.Zinkevičiūtė studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje Vilniuje. Ji filmavosi seriale „Kriminalistai“, filme „Valentinas vienas“ ir kituose. Pati Justė sako, kad jai artimiausias vaidmuo – juostoje „Dėdė Rokas ir Nida“.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Justė Zinkevičiūtė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Justė Zinkevičiūtė

Balsuoti už metų kino aktorę ar išreikšti savo nuomonę dėl kitų nominacijų galite spustelėję čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius