-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 27

Egiptas uždraudė rodyti pagal Biblijos motyvus sukurtą filmą „Išėjimas“

Egiptas savo kino teatrams uždraudė rodyti pagal Biblijos sakmes sukurtą filmą „Išėjimas: dievai ir karaliai“ (Exodus: Gods and Kings), penktadienį pranešė kino studijos „20th Century Fox“ atstovas.
Kadras iš filmo „Išėjimas: dievai ir karaliai“
Kadras iš filmo „Išėjimas: dievai ir karaliai“
Temos: 2 Cenzūra Egiptas

Studija, valdoma bendrovės „Twenty-First Century Fox Inc.“, atsisakė įvardyti to draudimo priežastis, bet kino juostos, vaizduojančios biblinius veikėjus, jau ne kartą buvo uždraustos toje musulmoniškoje šalyje.

Kino studijos „Paramount Pictures“ filmą „Nojus“ (Noah) šiais metais nebuvo rodomas keliose Artimųjų Rytų šalyse, nes islamas draudžia pranašo atvaizdus.

Naujajame filme, kurio režisieriumi tapo Ridley Scottas, o pagrindinį vaidmenį sukūrė Christianas Bale'as, perteikiami įvykiai, pavaizduoti Biblijos Išėjimo knygoje, vienas jų – žydų pasitraukimas iš Egipto, vadovaujant Mozei.

„Išėjimas“, kurio biudžetas vertinamas 140 mln. JAV dolerių (395 mln. litų), buvo kritikuojamas, kad pagrindinius vaidmenis jame sukūrė baltaodžiai, taip pat peikiamas dėl kai kurių istorinių anachronizmų.

Kaip pranešama, Marokas taip pat uždraudė rodyti filmą, kuris iki šiol uždirbo 107 mln. dolerių (302 mln. litų) per dvi savaites nuo jo pasaulinio išleidimo.

Tuo tarpu Holivudo kino studija „Sony Pictures“ neseniai patyrė didelę kibernetinę ataką, kuri laikoma Šiaurės Korėjos kerštu dėl nutrūktgalviškos komedijos „Interviu“ (The Interview), kurioje vaizduojamas išgalvotas sąmokslas nužudyti tos komunistinės valstybės lyderė Kim Jong Uną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius