Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 29

Filme „Mažylio Nikolia atostogos“ – linksmos išdaigos Žydrojoje pakrantėje

Jei filmą apie atostogas kuria prancūzai, gali būti tikras, kad jame netruks žaismės, improvizacijų, lengvabūdiškų nuotykių ir ...gero oro. Ne išimtis ir naujasis režisieriaus Laurent Tirard filmas šeimai „Mažylio Nikolia atostogos“. Į Žydrąją Prancūzijos pakrantę nukelianti komedija primena saulėtų atviručių kaleidoskopą. Čia nenutrūkstamai liejasi linksmybės ir išdaigos. Filmas bus rodomas nuo lapkričio 6 d. „Skalvijoje” šeimoms su vaikais skirtoje programoje „Karlsono kinas”.
Nikolia su močiute filme „Mažylio Nikolia atostogos“
Nikolia su močiute filme „Mažylio Nikolia atostogos“ / „Skalvijos“ nuotr.

Filmo centre – 10-etis Nikolia ir jo linksma šeimyna: labai elegantiška, kiek griežtoka mama, jau pliktelėjęs atlapaširdis tėtušis ir močiutė. Močiutė tiesiog dievina bučinukus. Už kiekvieną bučinuką duoda po saldainį. Tačiau Nikolia tėtis ne itin mėgsta močiutę, o ir močiutė jam meile netrykšta, nes vis dar prisimena žavingąjį Džordžą, už kurio taip ir neištekėjo Nikolia mama.

Kaip ir kasmet Nikolia tėvai ginčijasi, kur šįkart jie atostogaus. Ar ir vėl ginčą laimės mama ir jie trauks į kalnus? Visgi šiemet viskas kitaip – pirmą kartą jie vyksta prie jūros. Tik pravėręs viešbučio langines, Nikolia išvysta dangaus mėlio jūrą ir pasileidžia tekinas į paplūdimį, nusėtą margų skėčių nuo saulės.

„Skalvijos“ nuotr./Smėlio pilis filme „Mažylio Nikolia atostogos“
„Skalvijos“ nuotr./Smėlio pilis filme „Mažylio Nikolia atostogos“

Greitai berniūkštis susiranda tuntą draugų ir smagiai leidžia laiką iki to nelemto vakaro, kai susipažįsta su Izabele ir jos šeima. Nikolia nugara nueina pagaugais vien į ją pasižiūrėjus: Izabelės akys kaip zombio, visą vakarą ji neprataria nė žodžio. Tačiau vogčiomis jie vis dirsčioja vienas į kitą. Tai nepraslysta pro tėvų akis, kurie netrunka pasigėrėti: „Kokia graži pora. Kodėl gi jūsų neapvesdinus?“.

Nikolia širdis nubėga tiesiai į kulnus. Dabar jo ir draugų užduotis bet kuria kaina išvengti jungtuvių su Izabele. Ir čia... tik įpusėja nuotykių kaip šieno tirštas filmas. Jų šleifas nuolat velkasi ir paskui Nikolia tėvus. Štai mama susižavėjo garsus Italijos režisierius ir įkalbinėja ryžtis karjerai Holivude. Tuo metu tėtis kamuojasi, ką užrašyti atvirlaiškyje savo šefui, kad neskambėtų pernelyg meilikaujamai.

„Skalvijos“ nuotr./Nikolia mama filme „Mažylio Nikolia atostogos“
„Skalvijos“ nuotr./Nikolia mama filme „Mažylio Nikolia atostogos“

Filmo kūrėjams pavyko sukurti lengvą ir atpalaiduojančią 6-ojo dešimtmečio atmosferą. Tai lengvas it vasaros lietus ir šiltas it paplūdimio smėlis pasakojimas. Vieniems jis primins dar taip neseniai prabėgusias atostogas, kitus paskatins jau pradėti planuotis kitas.

„Mažylio Nikolia atostogos“ yra 2009 m. to paties režisieriaus filmo „Mažylis Nikolia“ tęsinys.  Abi juostos išleistos remiantis populiaria „Mažylio Nikolia“ knygų serija. Jos autorius – garsus prancūzų rašytojas Rene Goscinny.

Filmas rodomos „Skalvijoje“ lapkričio 2 d. (14 val.), 8 d. (13 val.), 29 d. (14 val.).

Daugiau apie filmą čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius