-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 03

Filmo „Išminuotojų būrys“ prodiuseriui uždrausta dalyvauti „Oskarų“ teikimo ceremonijoje

Filmo „Išminuotojų būrys“ (The Hurt Locker) vienam iš statytojų uždrausta dalyvauti „Oskarų“ teikimo ceremonijoje dėl išsiuntinėtų elektroninių laiškų, kuriuose jis kritikavo šį prestižinį apdovanojimą geriausio filmo kategorijoje galinčią pelnyti kitą kino juostą.
Nicolas Chartier
Nicolas Chartier / „Scanpix“ nuotr.

JAV Kino meno ir mokslo akademijos antradienį paskelbtame pranešime nurodoma, kad prancūzų prodiuseriui Nicolas Chartier uždrausta dalyvauti ateinantį savaitgalį vyksiančioje ceremonijoje dėl praeitą savaitę kilusio skandalo.

„Nicolas Chartier uždrausta dalyvauti 82-oje Akademijos apdovanojimų ceremonijoje – tai bausmė už Akademijos reklamos kampanijos standartų pažeidimą“, – sakoma tame pranešime.

„Chartier neseniai išsiuntinėjo elektroninį laišką tam tikriems Akademijos balsuotojams ir kitiems svarbiems kino industrijos veikėjams, kuriame ragino balsuoti už jo filmą ir peikė vieną iš kitų konkurse dalyvaujančių filmų“, – sakė pranešimo autoriai.

„Akademijos taisyklės draudžia „vaizduoti besivaržantį filmą neigiamoje arba menkinamoje šviesoje“, – pabrėžė jie.

Šis sprendimas reiškia, kad tuo atveju, jeigu „Išminuotojų būrys“ pelnytų laurus sekmadienį Los Andželo kino teatre „Kodak“ vyksiančioje ceremonijoje, N.Chartier negalės pasirodyti scenoje kartu su kitais trimis šio filmo prodiuseriais ir atsiimti „Oskaro“.

Tokiu atveju N.Chartier galėtų atsiimti prestižinę statulėlę vėliau, nurodė Kino akademija.

N.Chartier demaršas papiktino Akademijos pareigūnus praeitą savaitę, kai paaiškėjo, jog prodiuseris išsiuntinėjo elektroninius laiškus daugeliui balso teisę turinčių jos narių, ragindamas juos palaikyti mažo biudžeto dramą apie Irako karą, o ne „500 mln. dolerių vertės filmą“.

Šios N.Chartier žinutės laikomos tiesioginiu puolimu prieš kitą kandidatą pelnyti labiausiai prestižinį šių metų „Oskarą“ – režisieriaus Jameso Camerono didelio biudžeto mokslinės fantastikos dramą „Įsikūnijimas“ (Avatar). Toks žingsnis yra aiškus Kino akademijos neigiamą reklamą draudžiančių taisyklių pažeidimas.

Apie draudimą N.Chartier dalyvauti „Oskarų“ teikimo ceremonijoje buvo paskelbta netrukus po 17 val. vietos (trečiadienio 3 val. Lietuvos ) laiku – galutinio termino, iki kurio galėjo būti balsuojama dėl „Oskarų“ apdovanojimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius